Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Item gefilterd op datum: maart 2017

West-Vlaanderen is fietsprovincie bij uitstek

Bij de start van het wielerseizoen presenteerde het provinciebedrijf Westtoer een nieuwe campagne ‘Beleef de Koers’. De actie in binnen- en buitenland verloopt online en plaatst de  West-Vlaamse wielerbeleving in de kijker. Ook de vier regio’s worden hiermee op de kaart gezet als bestemmingen voor een weekendje weg. “West-Vlaanderen is de bakermat van de koers. De koers zorgt voor een unieke beleving. Elk jaar komen duizenden liefhebbers genieten langs het parcours. Deze provincie is een prima uitvalsbasis om de wielerbeleving te ontdekken”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. 

West-Vlaanderen is meer dan ooit een fietsprovincie. Het fietsnetwerk met knooppunten bestaat ruim tien jaar. Westtoer heeft de fietsnetwerken vorig jaar grondig vernieuwd. Hedendaagse fietsers gaan meer en meer op zoek naar een beleving. Jaarlijks maken ruim vier miljoen fietsers gebruik van de knooppunten. In 2016 zijn zo’n 160.000 fietskaarten verkocht. Ook de beleving rond de koers is sterk aanwezig in West-Vlaanderen. Meer en meer gespecialiseerde touroperators organiseren fietsvakanties in het thema van de koers.

Weekendje koersbeleving

De nieuwe campagne zet negen voorjaarskoersen in de kijker: Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne, Dwars door West-Vlaanderen, Bredene-Handzame Classic, Dwars door Vlaanderen, E3-Harelbeke, Gent-Wevelgem, Driedaagse De Panne-Koksijde, Ronde van Vlaanderen. West-Vlaanderen is een goede uitvalsbasis om de klassiekers te volgen.

Franky De Block: “In totaal worden in onze provincie tijdens het voorjaar circa 80 grote en kleine koersen georganiseerd. De Ronde van Vlaanderen krijgt dan wel een andere startplaats, toch blijft West-Vlaanderen de bakermat van de koers. Liefhebbers uit alle hoeken ter wereld volgen de klassiekers langs het parcours. Sportievelingen nemen deel aan de fietsevenementen. De beleving rond de wielerklassiekers zijn een toeristische meerwaarde. Dit zijn goede redenen om een promotiecampagne te organiseren met de koers als centraal thema”.

Onderzoek maakt duidelijk dat buitenlandse bezoekers de toeristisch troeven van de regio’s bijzonder appreciëren. Naast het fietsen is er meer en meer belangstelling voor gastronomie, de herdenking van WO I, bezienswaardigheden en andere fietsactiviteiten. Met de campagne ‘Beleef de Koers’ wil Westtoer  bezoekers inspireren om in West-Vlaanderen een korte vakantie te plannen in het zog van het wielerpeloton. Wie de koersen als toeschouwer volgt, maakt ook kennis met de couleur locale van de regio en kan extra bezienswaardigheden ontdekken.

Online campagne

Voor ‘Beleef de Koers’ zorgt Westtoer met een drietalig campagnefilmpjes voor actieve promotie op YouTube en Facebook. De potentiële doelgroepen bevinden zich in Nederland (tot Amsterdam), Duitsland (Nordrhein-Westfalen) en Verenigd Koninkrijk (tot Londen). De campagne wil de bezoekers vooral inspireren. Een nieuwe campagnewebsite brengt informatie over de voorjaarsklassiekers en toeristische troeven in de buurt. Aansluitend wordt ook promotie gemaakt via Google adwords voor mensen die interesse hebben in wielrennen.

Feest in Avelgem 

De Ronde van Vlaanderen rijdt dit jaar in en rond Avelgem zo’n twee kilometer op West-Vlaamse bodem. De doortocht in de finale van de topklassieker is voor Avelgem een aanleiding om een groot volksfeest te organiseren. 

Info: www.beleefdekoers.be

Gepubliceerd in Toerisme