Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Item gefilterd op datum: februari 2017

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert in 2017 voor het Brugse Ommeland een uniek themajaar over de kastelen en abdijen. De regio telt meer dan 100 kastelen en abdijen. Van 24 maart tot eind november zijn er ruim 100 evenementen in kastelen, kasteelparken, abdijen en abdijtuinen. Tal van locaties openen uitzonderlijk de deuren. Chef Chateau geeft op 24, 25 en 26 maart de aftrap, waarbij exclusief tafelen mogelijk is in twee kastelen en een abdij.

Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “Het is de eerste keer dat het Brugse Ommeland een themajaar organiseert rond deze unieke troeven in de regio. De tientallen kastelen en de abdijen vormen een grote toeristische meerwaarde voor de streek. Het rijke verleden, de vele verhalen en het authentieke erfgoed spreken nog altijd tot de verbeelding bij een brede doelgroep. Tal van initiatieven op bijzondere locaties zorgen voor een meer dan origineel aanbod om de regio te ontdekken.”

Exclusief tafelen tijdens openingsweekend

Op 24, 25 en 26 maart geeft topchef Stijn Vandermeersch (The Art of Cooking) de aftrap voor het themajaar met ‘Chef Chateau’. Op drie exclusieve locaties kan je feestelijk tafelen in een onvergetelijk decor. De Chef Chateau serveert een excellent 3-gangen menu met streekeigen producten. In Kasteel Wijnendale te Torhout dineer je in het museum. Het Kasteel van Male in Brugge inviteert voor een diner bij kaarslicht in een historisch kader. Ook de broeders in de Abdij van Zevenkerken zorgen in Brugge voor een exclusieve ontvangst.

Meer dan 110 evenementen

Nog tot eind november presenteert het Brugse Ommeland een goed gevulde kalender.

De initiatieven van gemeenten, gidsenorganisaties en ondernemers zorgen voor een uitgebreid aanbod met meer dan 110 evenementen. Via www.brugseommeland.be is de volledige kalender te checken. Daarnaast informeert de website over alle andere activiteiten van het Kastelen- en Abdijenjaar, van fietsen en wandelen over rondleidingen en het aanbod voor kinderen tot kasteelterrassen en logeeradresjes.

Blikvangers in het programma

Grote trekpleister op het programma is de Open Dagen. Exclusief dit jaar gaan de deuren van kastelen en abdijen open. Op verschillende data kunnen bezoekers aansluiten bij een rondleiding om de unieke locaties te ontdekken.

Nog nieuw zijn de Fiat 500 Vintage Tour en Vespa route langs de kastelen en de abdijen.

21 juni is naast de langste dag van het jaar ook Internationale Yogadag. Yogasessies in vijf kasteelparken en abdijtuinen zorgen voor Midzomer Zen.

De abdijen en kastelen middenin het groen zijn een prachtig decor om te fietsen. De website toont vijf nieuwe knooppuntenroutes. Er zijn ook vijf fietszoektochten en tijdens de begeleide fietstochten vertellen gidsen verhalen over de kastelen en de abdijen.

In vijf kasteelparken en abdijtuinen kan je picknicken in stijl met een 100% West-Vlaams picknickpakket vol lekkers van de streek. Verdere blikvangers zijn concerten en optredens, van klassieke muziek tot folk.

Alle info via www.brugseommeland.be

Gepubliceerd in Toerisme

Limburg vakantiegids 2017 heet je “altijd welkom”

De Limburg Vakantiegids 2017 is aan zijn derde editie toe. Dit gratis salontafelboek biedt weer volop inspiratie in woord en beeld voor een verblijf of uitstap naar Belgisch-Limburg. Dit jaar focust de gids extra op de Limburgse gastvrijheid, met nog meer tips voor jong én oud, microavonturen en extra aandacht voor personen met een beperking. De reisgids is gratis online te bestellen en te doorbladeren via www.toerismelimburg.be. Hij is ook verkrijgbaar bij alle infokantoren, logies en attracties in Limburg.

Toerisme Limburg B300 pagina’s met alle toeristische toppers in woord en sfeervolle beelden: de Limburg Vakantiegids 2017 bundelt opnieuw het beste van Belgisch-Limburg in één boek. Fijn om te doorbladeren, je te laten inspireren voor een bezoek én om je ter plaatse te gidsen. Naast toeristische toppers zoals het fietsroutenetwerk en landschappen, serveert het boek informatie over de Limburgse gastronomie, kinderactiviteiten, streekgerechten en logies. Het jaar rond een onmisbare publicatie voor wie zin heeft in een sfeervolle daguitstap of gastvrije dichtbijvakantie.

Gastvrijheid centraal

Centrale thema van de derde editie is de Limburgse gastvrijheid. De slogan van het boek is “Altijd welkom in Limburg”. Daarbij slaat “altijd” enerzijds op “het hele jaar door”’. In Limburg heeft elk seizoen zijn charme - of je nu fietst, wandelt, cultuur opsnuift of jezelf graag gastronomisch laat verwennen. “Altijd” betekent ook “voor iedereen”. Zo zijn er naast nóg meer insidertips en weetjes ook gerichte tips voor personen met een beperking en is de bijlage “Toegankelijk Limburg” online en in print beschikbaar, met tips en adresjes voor ouders met buggy’s én personen met een beperking. Want het is belangrijk dat de Limburgse gastvrijheid voor niemand onbereikbaar is.

Streekgerechten en topgastronomie

De gids serveert ook weer met volle goesting het lekkers dat Limburg te bieden heeft. Van het fruit aan de bomen en de groenten recht van het veld, tot de gerenommeerde Limburgse wijnen en streekbieren. Ook een uitgelezen selectie van restaurants komt aan bod. Gault & Millau geeft per zone weer een insidertip en alle sterrenrestaurants fonkelen in aanwezigheid.

Filmlocaties en microavonturen

Per belevingszone worden er ook links gelegd naar filmlocaties. Zoals de film ‘Rundskop’ in Sint-Truiden of de locatie van hotel Beau Séjour uit de gelijknamige spannende televisiereeks. Een leuk extraatje zijn de microavonturen. Deze belevingsvolle tips zijn niet alleen gericht op toeristen, maar ook op Limburgers die op deze manier hun dagelijkse omgeving vanuit toeristische ogen bekijken. Zo leren ze hun provincie nog beter kennen, worden ze nog meer ambassadeurs van Limburg en krijgt de Limburgse gastvrijheid een extra duw in de rug.

Musebooks

Voor de eerste keer wordt de Limburg Vakantiegids ook gepubliceerd op Musebooks. Dit innovatieve online platform geeft je de keuze om de gids digitaal te doorbladeren zoals jij dat wenst - in woord én beeld, in een 100% tekstversie of als fotoboek zonder tekst.

Win elke week een verblijf

In het kader van de gastvrijheid geeft Toerisme Limburg elke week een Limburg Vakantiecheque weg t.w.v. 250 euro. Iedereen die zijn verblijf online boekt via toerismelimburg.be maakt kans om een 2de verblijf te winnen.

PRAKTISCH

De Limburg Vakantiegids ‘Altijd welkom in Limburg’ is gratis online te bestellen en te doorbladeren via www.toerismelimburg.be. Hij is ook gratis verkrijgbaar bij alle infokantoren, logies en attracties in Limburg.

Gepubliceerd in Toerisme