Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Item gefilterd op datum: februari 2017

 

Uien schillen of pellen is al geen al te prettige bezigheid. Mocht je eens optellen hoeveel mensen verdrietig tranen laten bij deze bezigheid… Maar natuurlijk hebben de etherische oliën er alles mee te maken.

Maar even verdrietig kan het zijn om sjalotten te pellen, of ze in partjes te verdelen. Velen doen het met een beetje tegenzin, maar de verfijnde lekkere smaak van sjalotten maakt het lastig karwei weer goed.

Maar je kan het ook op een eenvoudige maar toch minder vervelende manier doen zodat er geen traantjes komen en de handen ook niet doordringend naar ui-achtigen gaan rieken.

Neem een lege glazen bokaal, van mayonaise bijvoorbeeld. Natuurlijk moet je die schoon gemaakt hebben zodat geen reststoffen meer aanwezig zijn. Ook moet je het deksel schoon maken. Doe nu de bol sjalotten in de bokaal, schroef het deksel erop en nu moet je heftig schudden gedurende een tiental seconden.

Open de bokaal weer en giet de inhoud op tafel. Je zal versteld staan. Niet alleen de schil is los gekomen, maar ook de partjes van de sjalot zijn uit elkaar gekomen. Nu hoef je ze maar klein te snijden en aan de spijzen toe te voegen. Er wacht jullie ongetwijfeld alweer een lekkere maaltijd!

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

 

Aardappelen in de schil koken? Jazeker, het heeft vele voordelen. Om te beginnen blijven de vitamines en mineralen aanwezig. Met andere woorden: je haalt meer gezondheid uit je aardappelen. Ten tweede je hoeft ze niet te schillen, een bijzonder tijdrovende bezigheid die niet zo prettig is. Ten derde, je hebt minder afval in de Gft-container.

Maar wat dan als je niet graag aardappelen in de schil eet?

Toegegeven dat heeft een bijzondere smaak en als de schil wat dikker is, kan het sommige mensen tegenstaan. Maar je hoeft ze daarom nog niet te gaan schillen en achteraf beginnen afpellen is ook een bijzonder lastig karwei, want de schil laat dan maar in duizend stukjes los.

Daarom hebben we hier een prima trucje voor jullie.

Was de aardappelen en schil die niet. Maar met een scherp mesje breng je een cirkelvormige insnede aan rondom de aardappel. Met andere woorden, je maakt een circumcisie: gewoon een insnede van een millimeter diep maken in een cirkelvormige beweging, net alsof je de aardappel doormidden zou willen snijden, maar dan enkel de schil.

Breng de aardappelen nu aan de kook. Laat ze voldoende koken zoals anders. Als dit proces achter de rug is, giet dan het kookwater van de aardappelen af en haal één voor één de aardappelen eruit. Neem ze vast bij beide uiteinden en schuif de schil er gewoon af, zoals een hoes van een bril of een kammetje. Het gaat vanzelf en is doodeenvoudig.

Op die manier heb je het jezelf veel gemakkelijker gemaakt, want je hoeft de aardappelen niet te schillen. Je hebt toch de schil kunnen verwijderen als je die niet lust en toch heb je mineralen en vitamines maximaal bewaard. Tijd gespaard, gezondheid gespaard en afval gespaard en dus niks dan voordelen.

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

 

Vroeger gebeurde dat elke dag in elk huisgezin: melk koken. Er werd melk gehaald in de hoeve om de hoek, in een metalen kannetje meegebracht naar huis. Verser kon niet: dezelfde dag gemolken. En meteen werd de melk gekookt om dan nadien opgedronken of gebruikt te worden in gebak, pudding, crèmes, ijs enz.

Want er was geleerd dat je melk moest koken om besmettingen te voorkomen, tbc, bacteriën enz. Dus koken.

Tegenwoordig is dat gebruik wat in onbruik geraakt, want wie gaat er nog melk halen om de hoek op de hoeve? Dus wordt gebruik gemaakt van flessenmelk of melk uit kartonbrik.

We drinken misschien minder melk, maar we gebruiken, wel nog melk voor gebak en bereidingen en dus wordt er toch nog af en toe melk gekookt.

Dat moet je niet doen als je er niet met volle aandacht bij bent en in de buurt van de kookpotten staat, want melk kookt gemakkelijk over en het is een heel gedoe om de keuken nadien weer schoon te maken.

Wat is dan het beste? Het probleem voorkomen natuurlijk en eigenlijk is dat doodsimpel.

Als je voortaan nog eens melk kookt, moet je een lange houten lepel met steel en al dwars over de kookpot leggen terwijl je de melk kookt. Het opborrelen tijdens het koken van de melk zal wel weer gebeuren zoals vroeger, maar je zal in elk geval merken dat de melk niet meer overkookt, omdat de kokende melk blijkbaar “schrikt” van de houten lepel en niet buiten de “oevers” van de pot zal treden.

Geen gedoe meer met schrobben van aangekoekte melkresten!

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

 

Je hoeft geen dokter of wetenschapper te zijn om te beseffen en te ervaren dat een goede nachtrust van vitaal belang is. Na een nachtje slecht slapen, te vroeg ontwaken, te woelen of slecht in slaap te raken, ervaar je ’s anderendaags al hoe moeilijk het is je te concentreren, fit te zijn, je normale taken naar behoren te doen. Zelfs je geheugen lijdt er onder, je reacties, je stuurgedrag in de auto, je conversaties met collega’s en je gezinsleden.

Slaap is van vitaal belang, niet enkel om je beter te voelen, maar ook om beter te zijn. Wie langere tijd van slaap beroofd wordt, kan krankzinnig worden en ongecontroleerd gedag vertonen, ja zelfs tot de dood erop volgt. Het is trouwens een bekende tactiek in oorlogstijd om de vijand op de knieën te krijgen en te doen bekennen wat ze maar willen.

Daarom zijn veel mensen in paniek als ze eens een nachtje niet kunnen slapen, hoewel de natuur dat meestal vanzelf regelt de nachten daarop. Het is pas als je het zelf in de hand werkt, te laat gaat slapen, onregelmatig naar bed gaat, te veel stress meeneemt naar de slaapkamer, dat de schade niet te overzien is en dat je in een duivelskring terecht komt.

Dus moet je er alles aan doen om goed te slapen en daarvoor zijn synthetische slaappillen absoluut niet de oplossing, omdat er zoveel neveneffecten mee gemoeid zijn, dan je die eigenlijk NOOIT mag nemen. Onlangs heeft wetenschappelijk onderzoek zelfs aangetoond dat een van de gevolgen is dat je vroeger Alzheimer kan krijgen. Dat werd zelfs al verbonden met een gebruik van amper 6 maanden slaappillen slikken.

Wat moet je dan doen?

-Beweeg meer en tank zuivere lucht, een half uurtje per dag naar buiten dus!

-Kijk een uur voor bedtijd geen televisie meer en doen geen computerwerk.

-Drink na 16 uur geen cafeïne houdende drank meer.

-Rook niet.

-Drink geen alcohol voor bedtijd. Het slaapmutsje werkt niet!

-Los problemen op en maak geen ruzie in de slaapkamer.

-Lees iets ontspannend voor bedtijd.

-Doe een diepe ademhaling en spuit de onderbenen af met ijskoud water.

Maak eventueel gebruik van een zacht natuurlijk middel dat de slaapbereidheid verbetert. Denk daarvoor aan Escholcin van Fytobell. Dat verstoort de REM-fase niet ( de herstellende periode van de slaap) en veroorzaakt geen gewenning of neveneffecten. Het bevat enkel rustgevende kruiden.

Escholcin vind je in apotheken met CNK bestelnummer: 2899-912. Of bestel via www.boverte.com.

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

 

Vroeger kwam dat regelmatig voor: een inktvlek op je beste kleed, of je mooiste bloesje. Tegenwoordig schrijven we minder, we tikken meer, we printen alles, maar toch gebeurt het nog dat hier of daar een nostalgische ziel de pen weer bovenhaalt en met pen en papier aan de slag gaat, of de oude vulpen nog eens wil proberen.

En wat merk je: de pen lekt, of je bent onhandig geweest en er is een inktvlek op je kleding. Opgelet, ga niet aan de slag met detergenten, met thinners, want het kan de zaak alleen maar erger maken.

Wat kan je dan best doen? Om te beginnen probeer de vlek van gestorte inkt zoveel mogelijk te beperken met vloeipapier of een kantoenen doek. Alleen deppen en zeker niet wrijven.

Nadien doe je (bij voorkeur met een druppelteller) melk op de vlek. Laat goed intrekken. Eventueel het “melk druppelen” een paar keer herhalen. Daardoor zal de inkt worden opgelost in de melk, kan je afdoppen en je zal zien dat de vlek lichter van kleur wordt.

Als je het voldoende verdund hebt, kun je nu de kleding op de klassieke manier wassen, bij voorkeur eerst laten voorweken, zodat de inktkleur zich in de wasmachine niet gaat verspreiden en andere kleding kan “besmetten”.

Gooi je pen niet weg, maar maak ze schoon en gebruik goede inkt, want met een vulpen schrijven, is een waar genot!

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

 

Veel dames voelen zich niet gekleed als ze geen make-up op hebben gedaan. Ze besteden er dan ook de nodige tijd aan, staan minutenlang voor de spiegel om alles netjes af te werken, dan merken ze dat er een te groot verschil is tussen de huidskleur op de wangen en op de hals en willen alles bijwerken zodat het een mooi geheel vormt.

Dat mooie geheel wordt gauw verstoord als je ’s avonds bemerkt dat de make-up zich ook afgezet heeft op die mooie witte blouse of op een prachtig sjaaltje, of in het ergste geval op de pullover en het jasje.

Wat kan je doen? Alles weggooien of het proberen in de wasmachine?

Zeker niet. Je kan met een eenvoudig trucje de zaak redden.

Vraag de bus scheerschuim aan je man en spuit daarmee overvloedig op de vlek. Laat een poos intrekken. Herhaal de bewerking en wrijf het geheel schoon met een papieren tissue.

Het grootste gedeelte van de make-up zal nu wel verdwenen zijn. En voor alle zekerheid en veiligheid kan je nu het mooie kledingstuk op de klassieke manier wassen of schoon maken.

Je zal merken dat er geen spoortje van de make-up nog zal te vinden zijn.

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

 

Ramen zemen is geen kunst. Tegenwoordig bestaan er goede ruitentrekkers en ramensponzen die je op een steel kan bevestigen. Ramen zemen is dus kinderspel. Heel wat minder is het als je de glijgoot van aan de onderkant van je ramen moet schoon maken. Doorgaans is dat een verzamelpunt van stof, spinnenwebben, vuil, kruimels enz. Na een poos ziet het er zwart van het stof en krijg je deze rails maar moeilijk helemaal proper.

Toch moet je de moed niet opgeven wat er is een heel eenvoudig trucje.

Met een koffielepel of een strooibus, verspreid je bakpoeder oftewel natriumbicarbonaat over de metalen glijgoot. Zorg dat het poeder evenwichtig en ongeveer overal gelijk verdeeld is. Neem nu een broesspuit die je gevuld hebt met azijn en vernevel over het natriumbicarbonaat de azijn.

Laat een hele poos inwerken. Je zal zien dat het goedje begint te bubbelen. Dat is een scheikundige reactie en is normaal, er zal niets ergs gebeuren.

Na een poos kan je met een borstel, eventueel zelfs een tandenborstel de rails goed oppoetsen en tot in de hoeken over het goedje wrijven. Nadien afborstelen en weggooien. De laatste restjes kan je met een stofzuiger verwijderen, maar vervang dan nadien wel de stofzuigerzak.

De glijgoot van je metalen of kunststoframen zal er nog nooit zo schoon en “als nieuw” hebben uitgezien.

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

 

In de winter hebben de meeste volwassenen er last van: hielkloven. Dat is niet prettig, vooral niet als je nadien een beetje wilt gaan stappen. Je moet natuurlijk de hielen verzorgen en regelmatig met Calendulacrème insmeren. Denk daarvoor aan Calendula van Ellen Dee, die vind je in apotheken en de betere reformwinkel.

Maar je moet eerst de dode huidcellen verwijderen. Je kan beginnen raspen, of met de nagels pulken, maar dat is geen goed idee, want je kan de huid te diep beschadigen en zo bloedende verwondingen oplopen die kunnen infecteren.

Maar je kan de dode huidcellen toch op een veilige en doodeenvoudige manier verwijderen. Neem hiervoor een kwart kopje mondwater en voeg daar een kwart kopje gewone azijn en een halve kop warm water aan toe. Doe dat in een klein bakje of diepe schotel en zet daar de hielen voor een kwartiertje in. Nadien afdoppen en wrijf nu met een ruwe handdoek de huid krachtig op. Je zal zien dat de dode huidcellen er gemakkelijk vanaf komen en je huid voelt daarna zijdezacht aan.

Je kan dit geregeld toepassen, zodat de kans op hielkloven ook zal verminderen, vooral als je geregeld de Calendulacrème van Ellen Dee toepast. De CNK-bestelcode daarvan is: 2885-416, voor een gemakkelijke bestelling in de apotheek.

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

 

Een keuken dient om te koken. Niemand zal dat tegenspreken. Dat er vet bij te pas komt, is evident, want vet hebben we nodig, niet enkel om gemakkelijker en lekker te kunnen koken, ook omdat we het nodig hebben voor onze gezondheid. Gezond vet uiteraard. Maar dat vet zet zich ook af op de omgeving, bijvoorbeeld op het aanrecht en keukenkasten en daar dient het niet voor, dus: verwijderen!

De vraag is hoe doe je dat het veiligst, want krabben en schrobben, beschadigt onherroepelijk je mooie keukenkasten.

Om te beginnen moet je schurende of etsende producten vermijden. Ga dus niet aan de slag met thinners, bijtende middelen, of schurende middelen. De producten die je gebruikt in de badkamer zijn hier dus zeker niet van toerpassing.

Hoe krijg je het vet dan weg?

Heel eenvoudig met detergent. Maar leg het zodanig aan boord dat de keuken niet onder het schuim zit. Maak zelf een sopje van lauwwarm water waarin je een paar druppels detergent (afwasmiddel) hebt gedaan en voeg er dan een scheut azijn aan toe. Dat kan je toepassen voor alle gladde oppervlekken, maar niet voor een aanrecht of tegels in blauwe hardsteen. Dat is namelijk kalksteen en die gaat er door aangetast worden.

Wat je wel kan doen bij hardnekkige vetvlekken is een sopje maken van lauwwarm water en daar natriumbicarbonaat in oplossen. Breng dit aan met een spons en laat een poos inwerken. Als het vuil echt zeer hardnekkig is, kan je dat best een paar uur laten inweken. Nadien zal je het vet en het vuil er gemakkelijk met een vochtige doek of spons kunnen van verwijderen.

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

 

De meeste vrouwen gebruiken haarverf om de haren te kleuren. Blond geniet de voorkeur, hoewel mèches ook erg in trek zijn. Die vereisen wel bijzondere zorg, want je kan met gekleurde haren niet op dezelfde wijze omgaan als de natuurlijke haartint.

Om te beginnen moet je met gekleurde haren bijzonder voorzichtig zijn in het zwembad. De haarkleur kan aangetast worden door de chloor in het bassin. Het gevolg daarvan is dat je nadien behoorlijk kunt schrikken als je ziet dat de haren een groenachtige tint krijgen als gevolg van het chloorbad. Ook in de zon moet je uitkijken met geverfde haren en kan je best een UV-filter en nadien een moisturizer gebruiken.

Geverfde haren kan je ook beter niet te vaak met shampoo wassen. Gewoon met lauwwarm water is het beste want als je te heet water gebruikt kunnen de kleuren gemakkelijker los laten.

Nog een trucje: als je blonde haarverf hebt gebruikt, kan je best wat kamille aftreksel in het waswater doen. Daardoor worden de haren beschermd en blijven ze mooi blond. Maar heb je daarentegen gekozen voor een zwarte of een donkerbruine haarkleur, dan kan je in het laatste spoelwater beter een oplossing van zwarte thee doen, dat beschermt deze haarkleur ook best.

Maar nogmaals: de haren niet te vaak wassen en zeker niet met een sterke shampoo.

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

 

Volgens ervaringsdeskundigen zouden er in elk huis ongeveer 2.000 spinnen zitten. Ja je hebt goed gelezen: tweeduizend, en er is geen nul te veel zoals in het boek van Hendrik Conscience.

Volgens kenners zouden we af en toe tijdens de nacht, ook al eens een spin naar binnen slikken.

Dat is allesbehalve een vrolijke gedachte. De vraag is evenwel, wat kan je er tegen doen?

Spinnen zoeken wel holten op en komen enkel waar voedsel is. Dus moet je zoveel mogelijk poetsen om de voedselresten overal te vermijden. Geen voedsel, geen spinnen.

Maar af en toe is dat toch onvermijdelijk en daarom hebben we hier een perfect trucje om de spinnen buiten te houden.

Spinnen zijn namelijk bang van prikkende stoffen. Daarom moet je een kopje azijn met een kopje peper mengen. Doe dit in een spray-fles of een bloemenspuit en spuit daarmee uitvoerig rond drempels en deuropeningen aan de buitenkant. Ook op dorpels van ramen. Uiteraard kan je dit best een paar keer herhalen als het geregend heeft.

Spinnen zullen de “besmette” zone niet overschrijven en andere oorden gaan opzoeken. Op die manier zal je beslist geen 2000 spinnen meer in je huis verwelkomen en verlost zijn van de zorgen om ‘s nachts ongenode gasten naar binnen te smullen.

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

 

Kinderen moeten spelen. Daarvoor hebben ze speelgoed nodig en dat bestaat tegenwoordig in alle maten en prijsklassen. Eigenlijk hebben ze geen dure dingen nodig, maar wel zaken waarmee ze hun fantasie kunnen ontwikkelen en leuke dingen bedenken. Het houten speelgoed van vroeger is daarvoor nog het beste.

Denk eens aan een boerderij met allerlei dieren. Het hoeft geen elektronica te zijn. Het probleem is wel dat na verloop van tijd het speelgoed vuil wordt en gaat krioelen van de bacteriën. Bovendien krijgen je kinderen vaak vriendjes op bezoek en die wisselen gemakkelijk spelletjes en speelgoed uit. Je weet niet altijd wat er tevoren mee gebeurd is.

Kinderen stoppen ook gemakkelijk iets in de mond, vooral de heel kleine kinderen. Dus moet je het speelgoed geregeld schoonmaken en dat is niet altijd een eenvoudige klus.

Hoe ga je tewerk? Stop het kleine speelgoed in een overtrek van een hoofdkussen en laat dit nu meedraaien in de wasmachine. Je moet er wel op letten dat het speelgoed bestand is tegen water. Kartonnen voorwerpen horen er dus niet in thuis. Laat alles goed drogen na de wasbeurt. Maar het zal er echt als nieuw uitzien en bovendien is het nu vrij van bacteriën en kan je je kinderen er weer naar hartenlust laten mee spelen, zonder kans op besmettingen.

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

 

We hebben al eerder gemeld dat je koffie gerust op de composthoop mag gooien. Het zal daar goed composteren, wormen aantrekken en op den duur heerlijk naar bosgrond gaan ruiken. Maar wist je dat je koffiedik ook aan je kamerplanten mag aanbieden? Het is de ideale meststof voor je kamerplanten, want het bevat nitrogeen, kalium en fosfor.

Je kan het koffiedik gewoon op de potgrond rond de stam van je kamerplant leggen en dan zoals gewoonlijk water geven. Je zal zien dat de plant mooier gaat bloeien en als het ware herleeft, ja opfleurt.

Maar je kan de koffiedrab ook oplossen in water en dit als gietwater voor de planten gebruiken. Je hoeft dit natuurlijk niet alle dagen te gaan doen, maar als je geregeld - zeg maar eenmaal per week - wat koffiedik in het gietwater doet, zal je kamerplant daar bijzonder gelukkig van worden.

Koffiedrab in de bloempot heeft nog meer voordelen, want daardoor gaan bladluizen minder geneigd zijn om er te gaan in nestelen. En bevonden wordt de geur van de koffiedrab niet gewaardeerd door je huiskat zodat zij voortaan ook de bloempot zal mijden als te pest.

Koffiedrab zeker niet meer in de vuilnisbak. Wel op de composthoop, ofwel rechtstreeks aan de plant geven.

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

 

Tegenwoordig worden de meeste vloeistoffen en dranken in plastic flessen verkocht: het is licht, gemakkelijk om transporteren veiliger en goedkoper dan glas. Zo is het handiger om een reeks plastic flessen water te gaan halen in de supermarkt, dan hetzelfde aantal in glazen flessen.

Dat is ook de reden waarom veel mensen de plastic flessen hergebruiken, om kleinere verpakkingen weer op te vullen vanuit de grote fles of van de kraan. Dat lijkt verstandig, maar eigenlijk is het dat niet, want uw gezondheid kan er gevaar door lopen.

Dat is beslist het geval als je met de mond aan de plastic fles hebt gedronken. Speeksel, bacteriën en zweet komen op die manier in de fles terecht en zeker op de rand van de fles. Daar nestelen ze zich en die zijn er met geen stokken uit te verdrijven. Ook langdurig spoelen, schoonmaken met detergent of heet water haalt weinig uit, want eens de bacteriën zich hebben genesteld, blijven ze er en vermenigvuldigen zich razendsnel.

Dat is ook de reden waarom een plastic fles waar je de mond aangezet hebt, na een poos onaardig begint te ruiken. De bacteriën zorgen daarvoor.

Eigenlijk begint het plastic onder invloed van licht en bacteriën af te breken en daarom staat er trouwens ook op elke waterfles van plastic een vervaldatum. Water zelf wordt niet slecht, maar de flessen wel. Daardoor ontstaat pok de slechte smaak.

Dus: ofwel koop je water in glazen flessen, ofwel gooi je de plastic flessen na gebruik weg.

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

 

We nemen aan dat je beslist zeer hygiënisch bent. Dat kan je zien op de manier waarop je het toilet en de toiletpot schoon houdt. Maar je mag nog de beste wil van de wereld hebben, toch is het haast onvermijdelijk dat na verloop van jaren de toiletpot helemaal aangekoekt raakt door het kalkwater. Dat is inherent aan de kwaliteit van het water dat geleverd wordt: het bevat veel kalk. Tenzij je een ontkalker hebt in huis, is het probleem haast onvermijdelijk.

Wat kan je doen? Niet gaan schrobben, want de kans is groot dat je de keramische laag van de toiletpot gaat beschadigen. Ook geen bijtende en schurende middelen gebruiken.

Er is een heel eenvoudig trucje om de klus te klaren en de doffe schijn en de aangekoekte kalklaag van je toiletpot te verwijderen.

Om te beginnen moet je het water uit de toiletpot zoveel mogelijk verwijderen. Dat kan je doen met een klein plastic bekertje en nadien de resten met een spons. Droog nu de binnenkant van de toiletpot met keukenpapier, eventueel met dagbladpapier. Neem nu een grote hoeveelheid keukenpapier en drenk dat flink is witte azijn. Leg die vellen op de binnenkant van de toiletpot en laat minstens twee uur inwerken. Controleer na die tijd eens of de aangekoekte laag niet stilaan los komt. Laat desnoods nog langer zitten en herhaal de bewerking. Op die manier blijft de oppervlakte van de toiletpot permanent in contact met de azijn, wat niet mogelijk zou zijn als je die er gewoon wat tegenaan giet. Je kan het ook een nachtje laten zitten. Je zal er van versteld staan, hoe ’s anderendaags de aangekoekte steenlaag van de kalk in het water, gemakkelijk los te wrijven is zonder veel moeite. De toiletpot gaat weer blinken en de vervelende strepen en vlekken zijn weg.

Nadien kan je het toilet als naar gewoonte reinigen en doorspoelen.

 

Gepubliceerd in Tip van de dag
Pagina 1 van 2