Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Item gefilterd op datum: september 2016

Unieke toeristische troef voor de Westhoek

Het provinciebedrijf Westtoer opent de gloednieuwe Vintage Heuvelland Fietsroute. De route is 24 km lang en verbindt tien wijndomeinen in het Heuvelland. Ter plaatse staan er telkens informatieve borden die je wat meer duiding geven over het domein, de druiven of de wijnen. “De wijnbouw in de Westhoek is een unieke toeristische troef. Westtoer ontwikkelt graag nieuwe toeristische producten rond dit thema”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. 

“Met 1.116 kilometer fietsnetwerken positioneert de Westhoek zich meer dan ooit als fietsregio. Ook de Vintage Heuvelland Fietsroute maakt gebruik van de knooppunten op het vernieuwd fietsnetwerk. De Belgische wijnbouw zit in de lift. De Westhoek profileert zich als een belangrijke speler. Tal van invalshoeken kunnen een stimulans betekenen voor het toerisme in de regio”, aldus gedeputeerde Francky De Block. 

Op bezoek in een wijndomein

De nieuwe route van 24 km brengt de fietser langs tien wijndomeinen. Gezien het heuvelachtig traject is de lengte van de route beperkt. Informatieborden bij de wijndomeinen geven uitleg over de domeinen, de druivensoorten en de wijnen. Deze borden in de vorm van een grote wijnfles fungeren meteen als herkenningspunten. De routekaart werd gemaakt in de huisstijl van Vintage Heuvelland. Onderweg kan je halt houden bij de wijndomeinen of bij tal van cafés en restaurants die Heuvellandse wijn serveren. Sommige wijndomeinen kan je individueel of in groep bezoeken. 

De Vintage Heuvelland Fietsroute werd ingereden samen met de wijnbouwers op vrijdag 23 september. Tijdens de officiële opening heeft Toerisme Heuvelland de nieuwe brochure ‘Wijnbouw in de Westhoek’ voorgesteld. De brochure toont het toeristische aanbod in de regio rond het thema wijnbouw. Heuvelland is erkend als wijnbouwgebied. De wijnen krijgen een grondige controle en een Appellation Contrôlée als kwaliteitslabel. De route werd gerealiseerd in het kader van het Leaderproject ‘Wijnbouw in de Westhoek’.

De fietsroutekaart is gratis verkrijgbaar bij de wijnbouwers, de diensten voor toerisme van de Westhoek en via Westtoer (shop.westtoer.be of 050/30.55.00).

Meer info: www.toerismewesthoek.be

Gepubliceerd in Toerisme

Jean Blaute en Ray Cokes ontdekken ‘Het Lekkere Westen’

Met de vierde editie van ‘Het Lekkere Westen’ presenteert het provinciebedrijf Westtoer een origineel concept voor een korte vakantie. Dit jaar staat de bierbeleving centraal in Het Lekkere Westen. Hiervoor wordt samengewerkt met Jean Blaute en Ray Cokes. “De lekkere tafel blijft een meer dan belangrijk thema in West-Vlaanderen. Culinaire schatten maken deel uit van ons eigentijds toeristische aanbod”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. 

Gedeputeerde Franky De Block: “Het Lekkere Westen plaatst de unieke troeven van onze regio’s en Brugge in de kijker. We werken graag samen met de vele chefs. Zij vertellen een uniek verhaal en leggen altijd de link met de streek. Bovendien is het najaar meer dan ooit een interessante periode voor een korte vakantie in eigen land. Dankzij een uitgebreide promotiecampagne in Vlaanderen en Zuid-Nederland zal onze actie een breed publiek inspireren om onze regio’s en Brugge te ontdekken”.  

Jean Blaute en Ray Cokes

De bekende televisiegezichten van het programma Tournée Générale zijn de centrale figuren in een nieuw promotiefilmpje voor Het Lekkere Westen. Ze gingen op ontdekking in de vier regio’s en Brugge. In een promotiefilmpje tonen zijn hun favoriete adressen. Ook de ‘bierbeleving’ en de streekgerechten met bier komen ruim aan bod. Het filmpje is te zien op www.hetlekkerewesten.be.

Toeristische tips van ambassadeurs

Voor ‘Het Lekkere Westen’ selecteerde Westtoer samen met Horeca West-Vlaanderen ook  93 chefs uit de Westhoek, de Kust, het Brugse Ommeland, de Leiestreek en Brugge. Allemaal werken ze graag met producten uit hun streek. De chefs van Het Lekkere Westen zijn uitgegroeid tot echte ambassadeurs voor hun regio. Op de website www.hetlekkerewesten.be vertellen ze over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek. Ook in een ruime mediacampagne en een magazine presenteren Jean Blaute en Ray Cokes Het Lekkere Westen. 

Info: www.hetlekkerewesten.be of www.facebook.com/HetLekkereWesten  

Gepubliceerd in Toerisme

 

Afgelopen weekend vond in Cedar Point in Ohio (USA) de jaarlijkse uitreiking van de 'Golden Ticket Awards' plaats. Voor de derde keer op rij ontving Europa-Park de award voor beste attractiepark ter wereld. De 'Golden Ticket Award'-verkiezing werd voor de 19de keer georganiseerd door het internationale vakblad 'Amusement Today'. Een wereldwijde jury van experts en fans op het gebied van attractieparken en achtbanen konden hun stem uitbrengen om in de verschillende categorieën de nummers 1 aan te wijzen.

De verkiezing van de 'Golden Ticket Awards' wordt elk jaar georganiseerd door het maandelijkse vakblad ‘Amusement Today’. De redactie doet daarvoor een beroep op experts uit de gehele wereld. Zij bepalen de winnaars in de verschillende categorieën. De belangrijkste categorie is die van beste attractiepark ter wereld. Na 2014 en 2015 kreeg Duitslands grootste attractiepark ook dit jaar de meeste punten. De jury prees met name de mix van de verschillende attracties voor jong en oud, het showprogramma van maar liefst 23 uur per dag, de gedetailleerde thematisering, de voortreffelijke horeca en de bijzondere themahotels. Speciale vermelding kreeg het 'virtual reality'-aanbod dat Europa-Park als eerste park ter wereld introduceerde. Onder de noemer 'Coastiality' kan men nu twee achtbanen rijden en met een VR-bril gelijktijdig door virtuele werelden suizen.

Michael Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park, wiens vrouw Miriam de award in ontvangst nam: "Wij - en dan bedoel ik onze familieonderneming alsmede de 3.600 medewerkers van Europa-Park - zijn oneindig trots op deze prijs. Het zet een kroon op het jaar waarin we ons 14de Europese themagebied (Ierland) openden en we over een paar weken ons 10-jarig Horror Nights-jubileum vieren. De waardering van professionals en experts is een beloning voor ons werk, maar is vooral ook een motivatie om iedere dag opnieuw onze bezoekers het beste te bieden ".

Dit jaar viel Europa-Park nog enkele andere prijzen te beurt. Zo ontving het park van Tripadvisor opnieuw de Travelers' Choice Award voor beste attractiepark in Europa! Begin juli kreeg Roland Mack, de grondlegger van Europa-Park, een belangrijke ondernemersprijs. Voor zijn levenswerk kreeg hij in Berlijn de 'Deutsche Gründerpreis'. Onlangs presenteerde dagblad 'Welt am Sonntag' ook de resultaten van een onderzoek onder 40.000 Duitsers. Zij wezen Europa-Park als familievriendelijkste attractiepark van Duitsland aan.

Europa-Park is dit seizoen nog geopend tot en met 5 november 2016, dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur. De toegangsprijs bedraagt voor volwassenen 44,50 Euro, kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen 38,50 Euro. De Nederlandstalige brochure is gratis en eenvoudig aan te vragen via www.europapark.de/aanvraag. Meer informatie is te vinden op www.europapark.com

 

Gepubliceerd in Toerisme