Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Item gefilterd op datum: december 2016

 

In deze periode van het jaar krijg je geregeld vrienden, buren, familieleden, collega’s over de vloer die je allerlei wensen komen aanbieden. Wat bied jij dan aan? Een hapje en een drankje zijn gebruikelijk als iemand op bezoek komt. Maar o wee, wat stel je vast: de voorraad borrelnootjes is op en er zijn geen kaasblokjes meer. Je kan niet op elk onverwacht bezoek voorbereid zijn en een hele voorraad van allerlei knabbeltjes aanleggen.

Toch hoef je niet meteen in paniek te slaan want er is een heel eenvoudige en toch lekkere oplossing.

Je kan de knabbeltjes voor bij de borrel of het aperitiefje gemakkelijk zelf maken.

Je kent ongetwijfeld kikkererwten en veel mensen hebben ze gewoon in huis in voorraad.

Doe ongeveer 250 gram kikkererwten in een pan en giet er een flinke lepel olijfolie overheen. Je kan er ook knoflookpoeder, paprikapoeder en zout aan toevoegen. Zet nu de oven op 200 graden en laat alles een kwartier in de oven flink opwarmen.

Laat even afkoelen. Je kan ze zowel licht warm, als koud opdienen bij het aperitiefje of de borrel. Ze zijn door de procedure knapperig en door de ingrediënten echt lekker geworden.

De kans is groot dat je in de toekomst geen knabbeltjes meer zal kopen, maar ze op basis van deze kikkererwten zelf zal maken.

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

 

Ook toevallig familie of vrienden, of collega’s op bezoek? En wat willen ze drinken? Uiteraard iets wat je toevallig niet in de koelkast hebt gezet. Bijvoorbeeld staat de witte wijn in de kelder bij de rode wijn. Voor rode wijn is dat perfect, voor witte wijn is dat te warm en dus moet die gekoeld worden.

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want als je witte wijn in de koelkast zet, dan is die niet in één, twee, drie gekoeld op een temperatuur die geschikt is om van te genieten.

Je kan de gasten ook niet eeuwig laten wachten, of zeggen dat ze over een paar uurtjes moeten terugkeren omdat de witte wijn niet koel staat.

Dus is het een hele kunst om de witte wijn zo snel mogelijk afgekoeld te krijgen.

Dat kan. Razendsnel zelfs.

Wat moet je hebben? Een ijsemmer, een fles witte wijn uiteraard en veel ijsblokjes en zout.

Zet de fles wijn in de wijsemmer en vul die helemaal op met ijsblokjes. Strooi nu kwistig zout op het ijs en zorg er voor dat het zout ook de onderste ijsblokjes kan bereiken.

Het zout zorgt voor een versneld smeltproces van het ijs, dat betekent ook dat het sneller warmte afgeeft en dus dieper afkoelt. Door het zout zal het ijs op een lagere temperatuur komen en het ijswater zal de fles wijn sneller en dieper afkoelen.

Zo heb je in amper tien minuutjes het probleem opgelost en de ontmoeting gered.

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

 

Je bent wat te heftig geweest, door je tijdens de feestdrukte wat te moeten haasten en dus… is je lipstick in twee helften gebroken. Dat is geen drama, want er zijn ergere dingen in de wereld. Beter je lipstick breken, dan je pols of je arm. Maar toch kan je even uit je hum geraken, omdat tijdens de feestperiode veel winkels gesloten zijn en je er toch altijd piekfijn uitgedost en verzorgd tevoorschijn wil komen.

Dat is toch geen probleem. Je hoeft je niet te verbergen tot de feestweken voorbij zijn of de cosmeticawinkels weer open gaan, want je kan het euvel gemakkelijk zelf herstellen.

Probeer de twee helften van de lipstick goed te bewaren tot je er even de tijd voor hebt, dus niet meteen vooraleer je naar het restaurant of bij familie vertrekt;. Wacht tot je rustig bent en ’s anderendaags kan je het in geen tijd herstellen.

Neem de twee helften en kijk goed hoe ze op elkaar passen. Breng eventueel een merktekentje aan met potlood. Neem een aansteker en verwarm daar de onderkant van de bovenste helft mee. Druk de twee delen nu flink op elkaar op de juiste plaats en reinig met een papieren zakdoekje de uitgelopen gedeelten op.

Ziezo, de lipstick is hersteld, is weer even sterk als tevoren en je hoeft die niet meteen weg te gooien, want je kan hem weer integraal gebruiken. Klaar voor de volgende feestelijke gebeurtenis, of voor de volgende familiebijeenkomst, of de receptie op het werk.

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

 

Een bruisend feestje achter de rug? Wat laat op restaurant gezeten? Te lang vrienden op bezoek gehad en wat “te snel” moeten slapen? Dat verraadt zich ’s anderendaags onvermijdelijk in de spiegel: rode ogen, een vermoeide blik, donkere randen onder de ogen.

Of je vriend heeft het uitgemaakt en je hebt de hele nacht liggen wenen? Of te lang moeten overwerken met het oog op de feesten. Daar heb je het dan en je wordt vanavond zelf uitgenodigd.

Geen probleem voor ons want er bestaat een prima trucje voor en dus zal het vanavond of straks geen probleem meer zijn voor U.

Als je opstaat en je schrikt van je spiegelbeeld, haal dan vooraleer je de tanden poetst, een douche neemt en je verzorgt en aan de make-up begint een metalen lepeltje (bij voorkeur een zilveren lepeltje omdat dit een flink volume metaal heeft), uit de keuken en leg dat in het diepvriesvak van je koelkast.

Doe nu rustig aan je dagelijkse verzorging: tanden poetsen, douchen, haar verzorgen.

Vooraleer je aan de make-up begint, haal je nu het ijskoude lepeltje uit de koelkast en druk met de bolle kant onder je ogen. Als je twee lepeltjes in de koelkast had gelegd, kon je meteen aan de andere kant ook beginnen. Het verkoelend effect is prettig na zo’n nachtje huilen, of nachtbraken, de bloedvaten trekken zich samen en zetten weer uit en de huid herstelt zich snel en herstelt ook de normale gezonde kleur.

Nadat je de huid hebt afgekoeld en de huid zich weer hersteld heeft, kan  je aan de make-up beginnen. Niemand zal het merken dat je te weinig slaap hebt gehad.

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

 

Je wil er op z’n paasbest uitzien met deze feestelijke dagen? Groot gelijk. Bovendien heb je alle ingrediënten in huis: mooie kleding, goede verzorgingsproducten, een lekker geurtje…

Maar je schrikt soms omdat de kleur en de geur niet altijd hetzelfde effect hebben als in de winkel waar je de producten hebt gekocht. Dat is niet verwonderlijk, want de manier waarop je ze bewaart, is van doorslaggevend belang voor het effect.

Als je lipstick en nagellak dag in dag uit zomaar op het rek in de badkamer laat staan, is het onderhevig aan temperatuurschommelingen, staat het vaak veel te warm, gezien de temperatuur die gevraagd wordt in de badkamer en het licht tast ook de eigenschappen aan. Licht en warmte beïnvloeden textuur, kleur en geur van lipstick, nagellak en zeker ook van parfum op negatieve wijze.

Vandaar dat er vaak een groot verschil is met de test die je in de winkel hebt uitgevoerd.

Wat moet je dan doen? Als je nog eens nieuwe producten hebt gekocht, kan je ze maar beter niet in het licht en de warmte van de badkamer bewaren, maar in een aparte gesloten doos in de koelkast. Want door de koele temperatuur blijft alles beter bewaard. De geur van parfum zal beter tot zijn recht komen, maar ook de textuur van je lipstick en de kleur ervan zal je zeker bevredigen.

Op die manier zullen de familiebijeenkomsten niet meer stuk kunnen, want je zal je een stuk zelfzekerder voelen.

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

 

Leuke feestdagen kunnen niet zonder een leuke outfit en natuurlijk hoort daar ook een goede lichaamsverzorging bij, want bij feestelijke gelegenheden draag je ook een feestelijke outfit en dus laat je je van je mooiste kant zien: dus draag je geen jeansbroek, maar een leuk cocktailkleedje en dat betekent mooie schoenen, wellicht pumps en dus blote benen. Die verdragen in een dergelijk outfit absoluut geen donshaartjes of stoppels en dus moeten je benen onthaard worden.

Natuurlijk kan je naar het schoonheidssalon gaan en daar een paar uur vertoeven, natuurlijk kan je een scheikundig ontharingsmiddel gebruiken, maar niet iedereen verdraagt dat en dus is de keuze meestal snel gemaakt: het scheermesje.

Elektrisch scheren is een snelle optie, maar het beste resultaat verkrijg je als je het klassieke scheermesje, type Gilette gebruikt. Die bestaan tegenwoordig met een kop met multi-mesjes voor een extra korte scheerbeurt en een gegarandeerd glad resultaat. Maar doordat de mesjes echt zo glad scheren, is het niet denkbeeldig dat je nadien met scheerbrand hebt af te rekenen, omdat je huid gevoelig is, omdat je het niet gewoon bent, of omdat je de scheerbeurt niet goed hebt voorbereid.

Die voorbereiding begint met het extra nat maken van de benen. Uiteraard in de eerste plaats met water. Maar als je er een hairconditioner aan toevoegt en dit een paar minuten laat zitten, zullen je benen best voorbereid zijn voor de scheerbeurt. Uiteraard gebruik je ook een goede scheercrème of gel. Na de scheerbeurt goed afspoelen en nadien de benen inwrijven met een goede huidcrème, bijvoorbeeld Ellen Dee op basis van Aloë Vera.

Op die manier voorkom je scheerbrand en zullen je benen gaaf, zeer mooi en extra glad zijn.

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

 

Vruchten zijn duurder deze tijd van het jaar, omdat ze schaarser worden en/of van heel verre landen moeten worden ingevoerd. Bessen, kiwi’s, maar ook bananen komen uit warme streken en dus zijn we aangewezen op transport om er toch van te kunnen genieten.

Ze zijn dan ook behoorlijk duur. Neem bijvoorbeeld bananen. Die groeien hier niet en dus moet je elke beet goed savoureren want er is een hela weg afgelegd om die tot op je bord te krijgen.

Bovendien kan je die ook niet stuk per stuk gaan kopen in de groente- en fruitwinkel: je koopt een tros, of zelfs een paar trossen. Dat maakt natuurlijk wel dat het bederf riskanter is, naarmate je hoeveelheid groter wordt en dus ben je verplicht om regelmatig bananen te eten of ze weg te gooien als je overrijp of zelfs rot worden.

Dat is voortaan volmaakt verleden tijd, want je kan bananen veel langer bewaren dan tot nogtoe werd aangenomen.

Neem wat aluminiumfolie of een klassieke huishoudfolie en wikkel die goed om de steel van de tros. Goed strak aanspannen of aftapen zodat er geen lucht bij kan. Op die manier voorkom je dat de banaan voortijdig rijp zal worden, bruin gaat verkleuren en zijn smaak gaat verliezen.

Voortaan beschik je altijd over verse bananen.

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

 

Een feestje gebouwd? Vrienden uitgenodigd die niet zijn komen opdagen? Of gewoon wat teveel kaas gekocht in de winkel en er is te weinig van gegeten? Geen nood, je hoeft de kaas absoluut niet weg te gooien, aan de vogeltjes te voeren of aan de buren te schenken… hoewel dat laatste nog een beetje nuttig kan zijn en de vriendschap kan aanscherpen.

Neen, je kan de kaas beslist langer gebruiken. Meer nog, je kan de levensuur van de kaas fel verlengen en hem langer vers houden. Je kan de aangesneden kant van de kaas natuurlijk intapen met folie, broodpapier of alufolie. Maar er is een veel betere truc.

Haal de kaas na de aankoop meteen uit de plastic folie en wrijf de aangesneden kant in met olie (olijfolie, zonnebloemolie, of een andere goede plataardige olie). Verpak de kaas nu in een luchtdicht diepvrieszakje. Op die manier kan je de kaas veel langer bewaren en vooral zal de smaak goed blijven. De olie zal er ook voor zorgen dat het voedsel afgedicht wordt van de lucht en daardoor ook schimmelvorming voorkomen.

Niet dat kaasschimmel in alle omstandigheden schadelijk is, maar het is geen fraai gezicht en bovendien gooi je dan toch het eerste sneetje weg. Dat hoeft nu niet meer.

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

 

Je moet eens in de gaten houden hoeveel kauwgom er op je voetpad kleeft. Je merkt het misschien niet meer, maar het zijn allemaal zwarte ronde vlekken, van plat getrapte kauwgom. Jongeren die van school komen, hebben de vervelende gewoonte hun kauwgom uit te spuwen op het voetpad. De volgende passant trapt erop en het kleeft aan het voetpad. Soms brengen ze de kauwgom via hun schoenzolen ook mee naar binnen waar het zich vastkleeft in het tapijt. Erg vervelend, want het kan het tapijt lelijk beschadigen, vooral als je het er niet op een veilige wijze kunt uit verwijderen.

Daar hebben we hier een trucje voor.

Je kan gebruik maken van de vriesmethode, want als het flink vriest, breekt de kauwgom gemakkelijk in stukjes. Ook vloeibare stikstof kan je daarvoor aanwenden, maar dat is supergevaarlijk voor de huid, de handen, de ogen. Niet doen dus.

Er is een veel eenvoudiger en veiliger methode: visolie. Neen, je hoeft geen vis te halen bij de viswinkel, noch je visoliecapsules die je zelf inneemt open te persen en ervoor te gebruiken. Neem gewoon je spuitbus met kruipolie, zoals bijvoorbeeld WD4O. De grondstof daarvan is gebaseerd op visolie. Spuit hiermee op de kauwgom en laat een tijdje zitten. Nadien kan je de kauwgom er zonder problemen uit verwijderen, zonder kruimels of sporen na te laten. Het tapijt moet je wel reinigen met een middel tegen vetvlekken van de olie. Het voetpad spuit je gewoon schoon met zuiver water. Klaar!

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

 

Er is geen huis meer waar geen gebruik wordt gemaakt van roestvrij staal zoals voor de spoelbak in de keuken, of de gootsteen in de wasplaats of bijkeuken. De kunst is om het schoon te maken en vooral vlekkeloos te houden.

Heel dikwijls zitten bewoners of poetshulpjes er met schurende en krassende middelen op te wrijven. Het gevolg daarvan is dat de roestvrij stalen spoelbak er meteen dof gaat uitzien. Niet doen dus.

Hoe krijg je roestvrij staal dan toch fonkelnieuw?

We verklappen jullie een geweldige truc.

Je moet om te beginnen alles uit de spoelbak verwijderen: borden, bestek, kommen enz. De spoelbak moet leeg zijn. Ook grove voedselresten moeten worden verwijderd.

Maak nu een pasta van drie delen wijnsteen en één deel waterstofperoxide. Hiermee wrijf je zachtjes met een schone vod over het roestvrij staal, nadat je de binnenkant van de spoelbak hebt bevochtigd. Nadien schoon spoelen met zuiver water.

Wil je nadien alles nog eens extra ontsmetten en de reiniging nog wat meer kracht bijzetten, snij dan een citroen doormidden en doop die in natriumbicarbonaat ofte bakpoeder. Wrijf hiermee grondig over de binnenkant van de spoelbak. Moeilijk bereikbare zones zoals rond het adlooproostertje of rond de kranen kun je met de pasta of met het bakpoeder en citroensap schoonmaken door middel van een tandenborstel.

Je gootsteen ziet er werkelijk als nieuw uit.

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

 

Er is een tijd geweest dat lamellengordijnen (genre Luxaflex) echt hot waren. Je kent wel die verschillende horizontale lamellen die in een schuine stand naar binnen toe of naar buiten toe konden worden gekanteld of die helemaal dicht konden worden gedaan. Gewoonlijk waren ze uit aluminium gemaakt, bestonden in verschillende kleuren, maar tegenwoordig is het meer hip als ze in hout zijn. Die laatste zijn ook wel erg mooi en passen fraai in een beetje retro interieur. Ze lijken erg vintage.

De vraag is: hoe maak je deze dingen schoon of verwijder je het stof. Het is geen eenvoudige klus, omdat de lamellen heel dicht bij elkaar zitten en vaak is het ook erg riskant voor de vingers, want die lamellen kunnen scherp zijn.

Je kan ze natuurlijk elke week met een swiffer afwrijven. Een swiffer gaat er gemakkelijk en zonder risico tussen en neemt heel veel stof op. Maar je kan wel niet op die manier alle stof verwijderen en het vuil dat er zich in de loop der maanden heeft op neergezet, weer af halen.

Hoe kan je ze dan toch schoon maken zonder risico?

Heel eenvoudig. Vul de badkuip met heet water, tot het niveau dat het lamellengordijn er helemaal mee bedekt is als je ze er hebt in gelegd. Zorg er voor dat het gordijn helemaal onder water zit. Voeg nu een paar scheutjes afwasmiddel aan het warme water toe. Beweeg het gordijn een paar keer heen en weer in het water, zodat het detergent goed met het water is gemengd en overal bij de lamellen kan. Laat nu een uurtje of langer rusten, tenzij de lamellen uit hout zijn.

Als de lamellen uit hout zijn, dan mag je deze methode maar even toepassen, wel lang genoeg opdat het zeepwater het vuil zou kunnen oplossen.

Wrijf nu met een dunne spons alle lamellen aan beide kanten schoon. Het vuil zal er heel gemakkelijk van verwijderd kunnen worden.

Nadien alles schoon spoelen met zuiver water en te drogen leggen, bijvoorbeeld in de veranda, of buiten over de tuinstoelen. In elk geval op een veilige plaats dat de kinderen ze niet kunnen beschadigen.

Als alles droog is, terughangen. Op die manier heb je echt nieuw uitziende lamellengordijnen.

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

 

In de zomer hebben we er minder last van, maar in de winter heeft meer dan de helft van de volwassenen last van kloven in de hielen, gesprongen huid, pijnlijke voeten. Dat komt omdat we in de zomer meer geneigd zijn om blootsvoets te lopen, in het zand te stappen aan zee, of in het gras in de tuin, geen sokken aan te trekken en de voeten meer te laten verluchten en de huid te masseren door contact met een andere ondergrond dan steeds dezelfde schoenen.

In de winter kun je moeilijk blootsvoets in het zand gaan lopen.

Wat wel gunstig is zijn wisselbaden: afwisselend in heet en ijskoud water dompelen, zodat de doorbloeding wordt verbeterd. Maar dat alleen zal het probleem niet oplossen natuurlijk.

Stil zitten is ook geen goede optie, omdat de bloedsomloop geactiveerd moet worden. Niet voor niets wordt het been het tweede hart genoemd, maar het moet dan wel in beweging zijn.

Hoe kun je dan de grove, geschonden en gekloven huid op de hielen weer herstellen?

Natuurlijk vind je er wel een zalfje voor in de apotheek, maar je kan het middel heel gemakkelijk en voor haast geen geld zelf maken, terwijl het dan nog enorm doeltreffend is.

Neem een kwart kopje Listerine (waarmee je de mond spoelt) en een kwart kopje azijn en nog een kwart kopje warm water. Laat de hielen daarin een twintigtal minuutjes weken. Je zal het zien: de verhoornde, dode huid komt er haast vanzelf af. Goed droog wrijven en dan de voeten inwrijven met een goede huidcrème, bijvoorbeeld Calendula-crème van Ellen Dee.

Je hielen gaan er zo mooi uitzien als die van een baby!

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

 

Je krijgt vrienden op bezoek? Dan zijn er twee plaatsen die meteen duidelijkheid zullen geven over de wijze waarop je met hygiëne omgaat: de keuken en het toilet.

De keuken kan je nog opruimen, alles in een “foetsiekast” stoppen zodat niemand ziet dat je de afwas nog niet hebt gedaan, maar de badkamer en het toilet? Dat wordt wat moeilijker om te verbergen.

En je mag er zeker van zijn dat de gasten zullen vragen om even naar het “kleine kamertje “ te gaan.

Dus moet je er voor zorgen dat de toiletpot proper, ja kraakproper is.

Tegenwoordig bestaan er wel goede producten, maar je kan niet alles voorkomen of behandelen met de klassieke poetsmiddelen voor het toilet. Op den duur hoopt zich daar kalk en elementen uit het spoelwater in op en zet zich af op de toiletpot.

Hard schrobben helpt niet altijd en met agressieve middelen moet je uitkijken, vooral als er ook kinderen in huis zijn.

Hoe kan je dan de toiletpot als nieuw omtoveren?

Heel eenvoudig: met tandpasta.

Je hoeft nu niet meteen met een tandenborstel aan het werk te gaan, maar je kan wel de avond voor de poetsbeurt de toiletpot insmeren met een sponsje met tandpasta. Ja die tandpasta die jij altijd gebruikt. Dat is een ideaal schuurmiddel en tegelijk ontkalker en reiniger.

Spoel eerst het toilet even door en wrijf er dan tandpasta op. Laat een nachtje zitten. ’s Anderendaags schrob je met de toiletborstel de wanden van het toilet schoon. Nog een paar keer naspoelen en je hebt een nieuw toilet! Zo eenvoudig is dat. Bovendien is het vriendelijk voor de septische put, mocht je dien nog hebben.

Laat de vrienden nu maar op bezoek komen. Het bewijs van je hygiënische kwaliteiten is geleverd.

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

 

De moderne tijd heeft het ons erg gemakkelijk gemaakt. Waar vroeger enkel stenen en glazen kruiken en wat metalen gereedschap bestond om voedsel in op te bergen, hebben we tegenwoordig heel wat recipiënten waarin we gemakkelijk voedsel kunnen opbergen: van folie, tot karton, hout en allerhande plasticsoorten.

Je moet wel uitkijken want niet alle plastic is even geschikt voor voedsel, denk maar aan de Bisphenol A, een weekmaker is plastics die tegenwoordig afgeraden wordt, vooral voor babyvoeding en om warm voedsel langdurig in te bewaren.

Sommige weekmakers lossen namelijk gemakkelijk op in het voedsel.

Het is bovendien een opgave, maar tegelijk een absolute noodzaak om de plastic potjes en dozen schoon te houden. Dat doe je best niet met agressieve middelen, want door schurende sponzen en sterke reinigers te gebruiken kunnen plastic deeltjes los komen en naderhand in het voedsel belanden.

Hoe kan je dan tewerk gaan en het zowel veilig als goed schoon maken?

Heel eenvoudig, met natuurlijke middelen.

Pers een citroen uit en voeg daar een lepel bakpoeder of natriumbicarbonaat aan toe. Een beetje aanlengen met water. Dompel nu de plastic potjes en dozen in de vloeistof en laat rusten. Nadien goed wrijven en afspoelen en laten drogen.

Ziezo, je potjes zijn niet alleen brandschoon, maar ook nog op een veilige manier schoon gemaakt!

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

 

We gaan niet elke dag naar de groentewinkel. Wie heeft daar nog tijd voor? Het is in veel gezinnen al een weldaad als ze nog verse groeten binnen halen, want er is een niet zo gezonde trend om alles kant-en-klaar aan te schaffen en de microgolfoven als opperste element van kookkunst aan te wenden.

Maar gelukkig zijn er nog heel wat mensen die verse groenten en fruit gaan kopen. Dat is dan misschien nog eenmaal in de week, maar gelukkig doen ze dat nog. De kunst is natuurlijk om alles zo lang mogelijk vers te houden. De meeste onder ons gaan er van uit dat de koelkast de ideale opslagplaats is waar alles haast eeuwen kan in bewaard worden en waarin alles langer vers blijft.

Dat is een misvatting, want we hebben het er hier al meermaals over gehad dat bepaalde soorten groenten en vruchten of zuivel beter niet in de koelkast worden bewaard.

En toch wil je dat alles er zo lang mogelijk vers bij blijft liggen.

Neem bijvoorbeeld ananas. Een tropische vrucht die je niet om het hoekje kan gaan plukken.

Maar toch wil je die lang vers houden.

Dat kan dankzij ons trucje:

Als je met de ananas thuis komt, moet je eerst de kroon en de bladeren verwijderen. Zet nu de ananas onderste boven, dat betekent op zijn kop. De suikers worden nu weer beter over de gehele vrucht verdeeld en zal zijn energie ook niet langer verliezen door die aan de blaren te moeten afstaan.

Op die manier kan je langer genieten van een verse ananas.

 

Gepubliceerd in Tip van de dag
Pagina 1 van 2