Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Item gefilterd op datum: april 2015

Iedereen moet slapen, liefst ’s nachts en voldoende lang. Acht uur is een goed gemiddelde. Soms worden we uit de slaap gehouden en dus wordt al te gemakkelijk naar slaappillen gegrepen, zelfs door kinderen. Dat is geen goed idee, want de kwaliteit van de slaap is er minder door en het risico op valpartijen door sufheid neemt daardoor toe. Dus kan je beter hulp zoeken bij de natuur: Escholtzia, valeriaan, melisse enz. Denk daarom aan Escholcin van Fytobell als je een gezond en natuurlijk slaapmutsje zoekt.

Meer weten: www.fytobell.be

Gepubliceerd in Gezondheidstip

Niets is heerlijker dan een schoonheidskuur in de eigen badkamer. Maar dan moet die badkamer er ook spic en span bijliggen. Uiteraard bestaan er sterk schurende en ontsmettende middelen in de handel, maar veelal zijn die gebaseerd op chloor, op elementen van bleekwater en dus is dat voor jezelf maar vaak ook voor je badkamer niet het allerbeste.

Toch kan je zelf een goedkoop, maar uiterst doeltreffend middeltje brouwen waarmee je de badkamer als nieuw kan omtoveren. Meng daartoe een kopje warm water met een half kopje waterstofperoxide en los dat op in een sprayfles. Bespuit daarmee royaal de muren en tegels van je badkamer. Laat het geheel een dik uurtje zitten en begin er dan over te wrijven met een borstel. Waterstofperoxide is een sterke schimmeldoder en veel vriendelijker voor je badkamer dan sterke bleekmiddelen met chloor. Het is bovendien ook nog gunstig voor het milieu en uiteraard ook goedkoper.

Gepubliceerd in Tip van de dag

Niets is vervelender dan een vies toilet. Zelfs als het toch niet vies is, maar het er niet schoon uit ziet, is dat al erg vervelend vooral als je bezoek hebt thuis. Als je het toilet regelmatig schoonmaakt en het er toch maar vies blijft uitzien, wordt dat meestal veroorzaakt door het hard water dat kalkaanslag in kringen achterlaat in het toilet. Je mag schrobben zoveel je wilt, je krijgt ze niet weg. Dat is niet plezierig als je vreemde mensen in huis krijgt, omdat die de indruk kunnen krijgen dat je niet erg hygiënisch tewerk gaat.

Toch is het niet zo moeilijk om die hardnekkige kringen uit het toilet weg te krijgen. Kringen van hard water kan je gemakkelijk verwijderen door een kopje gewone azijn in de toiletpot te gieten. Laat het geheel een nachtje inweken zonder door te spoelen. De lichte zuurheid van de azijn zal de harde kringen oplossen en bij het doorspoelen is alles weg. Uiteraard moet je voorzichtig zijn als je wel een septische put hebt, omdat dit ook het bacterieleven in de septische put kan beïnvloeden. Het is wel belangrijk dat je dan nieuwe enzymen toevoegt om het leven in de septische tank te herstellen.

Azijn kan je trouwens nog voor veel meer klussen gebruiken, al was het maar om de ruiten schoon te maken op een ecologische manier.

Gepubliceerd in Tip van de dag

Wat is nu het ideale voedsel voor de kat. In het warenhuis vind je alles. Zowel droge brokken, blikvoedsel van vis en vlees, gevitamineerde bijvoeding enz... Wie raakt er nog wijs uit. En dan nog de vraag of vis beter is dan vlees, want het zijn allebei eiwitsoorten.

Je moet er eigenlijk van uit gaan dat een kat een prooidier is. Dat betekent dat het van nature op jacht gaat om in zijn voeding te voorzien. Een volwassen kat eet gemiddeld vier percent in gewicht aan voedsel van haar eigen lichaamsgewicht. Een kitten of jong katje acht à tien percent. Het prooivoedsel van de kat zijn kleine volwassen diertjes: muizen, vogels enz. Zij doen zich te goed aan de gehele prooi, d.w.z. zowel het orgaanvlees, het spiervlees als het vetweefsel, zelfs de botjes. Het is dus verstandig een voedsel te zoeken dat daarmee overeenstemt. Droge voeding voor katten bevat eigenlijk te veel plantaardige eiwitten en dat behoort niet tot het natuurlijke voedsel van de kat. Vis is eveneens een zeldzaamheid. Hoewel een kat soms eens aan een vijver zit te loeren tot een vis tevoorschijn komt, het behoort zelden tot de natuurlijke prooi. Dus moet je er in feite van uitgaan dat vis niet het meest voor de hand liggende voedsel voor de kat is. Je kan dus beter kiezen voor vlees waarbij zoveel mogelijk alle onderdelen van de prooi in verwerkt zijn. Je moet ook opletten met sommige soorten rauw voedsel. Geef een kat bijvoorbeeld nooit rauw varkensvlees, omdat dit kan bevolkt zijn door een virus, dat fataal kan worden voor de kat. Als je vers vleesvoedsel geeft, kadavers enz, kan je best genoeg variëren.

Een kat laten vasten is geen goed idee. Na een dag of twee krijgt ze last van een leverintoxicatie.

Vis: spaarzaam dus. eenmaal in de week is meer dan genoeg.

Gepubliceerd in Tip van de dag

De eieren zijn gelegd en misschien ook allemaal opgegeten, hoewel sommige restanten daarvan in de zetel, de autostoel of op het tapijt zijn achtergebleven. Hoe kan je de resten en vlekken van chocolade-eieren of gewoon chocolade en hagelslag verwijderen?

Eigenlijk is dat niet zo moeilijk, je mag er evenwel niet meteen met de verkeerde middelen tegenaan. Dus zeker niet meteen met zeep starten.

Om te beginnen moet je de grote stukken en resten er met een mes, vork of lepel afkrabben, zodat er geen grote stukken of belangrijke resten op achterblijven, maar enkel de vlek nog zichtbaar is. Nu kan je eventueel met een stoomreiniger of met veel water tewerk gaan. Als je geen stoomreiniger hebt, doop je een washandje of een handdoek in lauwwarm water en laat dit tegen de vlek liggen. De chocolade zal in belangrijke mate opgeslorpt worden door de handdoek. Herhaal dit een paar keer. Wat overblijft kan je te lijf gaan door de vlek met glycerine in te wrijven. Dan uitwassen met wasbenzine of borax. Je kan best een voorproefje doen in een hoek die niet zo zichtbaar is, want niet elke stof reageert op dezelfde manier.

Gepubliceerd in Tip van de dag

Gisteren hebben we gezien op welke wijze je zelf de hand kan hebben in de gele verkleuring van je tanden, terwijl witte tanden een echt schoonheidsideaal zijn. In sommige instituten worden keramische schildjes over de tanden geplaatst die hagelwit zijn. Ze kosten een fortuin. Maar je kan zelf beter iets ondernemen om voor nul en niemendal toch wittere of zelfs heel mooie witte tanden te krijgen. Er bestaan in de handel ook schurende preparaten die etsen en bleken. Ze zijn lang niet allemaal onschuldig, want ze kunnen het glazuur van de tanden aantasten. Daarover kan je dus best eerst met je tandarts overleggen. maar je kan de tanden ook, witter maken met onschuldige natuurlijke middeltjes en die gaan we hier even verklappen.

Zo kan je minstens eenmaal per week de tanden grondig poetsen met bakpoeder. Je kan het gebruiken als tandpasta. Even de tandenborstel nat maken en in het bakpoeder duwen en daarmee de tanden grondig schoon maken. Ook gewoon zeezout kan daarvoor dienen. Het helpt zelfs het tandvlees gezond te houden. En dat is heel belangrijk: vraag het maar aan uw tandarts. Gezond tandvlees is een teken dat je hele lichaam gezond is. Als je tandvlees ziek is, dan hapert er wat, vooral de darmflora speelt een rol bij de gezondheid van het tandvlees. ook hart en bloedvaten luisteren er naar. Uiteraard mag je de poetsmiddelen, noch het bakpoeder (soda) noch het zout waarmee je de tanden en het tandvlees borstelt, inslikken.

Gepubliceerd in Tip van de dag

Mooie gave tanden zijn niet enkel een sieraad, ze zijn belangrijk voor de gezondheid.
Want goed kauwen is essentieel voor een goede spijsvertering en dus voor de
opname van vitale stoffen in de cellen van het lichaam. Niet elk gebit is
gelijk. Sommige mensen zijn gevoeliger voor cariës of gaatjes, anderen dan weer
voor de ontwikkeling van tandplak. Sommige krijgen gele tanden terwijl andere
sneeuwwit blijven. De natuurlijke aanleg speelt hier uiteraard een rol. Goede
tandverzorging is dus voor iedereen van belang. Eigenlijk moet je na elke
maaltijd de tanden poetsen, liefst met een elektrische tandenborstel en zachte
haartjes. Als je geregeld rode wijn drinkt, zwarte thee, donkere sapjes of veel
sigaren of sigaretten rookt, dan hebben de tanden daar ook last van en
verkleuren ze gemakkelijker. Meteen nadien tanden poetsen, is de boodschap! Ook
bepaalde soorten antibiotica verkleuren de tanden. Daar is later niets meer aan
te doen. Tandenborstels mag je nooit langer dan drie maanden houden en
tussendoor is het verstandig ze grondig uit te wassen zelfs een cyclus te laten
meelopen in de vaatwasmachine, anders bouwen bacteriën zich te gemakkelijk op.
Op die manier worden in je mond bacteriekolonies gehuisvest in de plaats van
dat je tanden zuiver worden gemaakt. Ook het tandvlees moet mee in het poetsen
worden opgenomen. Zo kan je in de plaats van zoete snoep ook eens afwisselen
met harde knabbeltjes: noten, rauwe wortels, selderij. Deze voeding geldt een
beetje als het detergent van de tanden. Industriële vruchtensappen zijn echt
een aanval op de tanden. Deze zoete bommen ruïneren op termijn je gebit. Snoep
eveneens. Het hangt dus voor een groot deel van onszelf af, of ons gebit gezond
blijft.

Gepubliceerd in Tip van de dag

Niets is zo vervelend als tegenover iemand te staan die een onwelriekende adem heeft. Die persoon zelf is zich daar niet altijd van bewust, vooral niet als de ademgeur het gevolg is van bijvoorbeeld het eten van look. Trouwens die lookgeur verdwijnt vanzelf na een paar uur en zeker als je eerst wat koffie hebt gedronken of op peterselie hebt gekauwd. Maar een lookgeur is nog niet zo erg, wel een echte mondgeur die onfris ruikt.

Mensen die medicijnen moeten slikken, hebben er soms last van, maar ook als gevolg van bacteriën in de mond. Ze hebben het zelf niet altijd door, maar toch kan je hiervoor een klein trucje toepassen.

Om te weten of je eigen adem riekt, moet je gewoon met de tong op je handpalm likken en onmiddellijk daarna de zone in kwestie besnuffelen. Als je adem riekt, dan riek je dat meteen aan de geur in de handpalm.

Je kan er iets aan doen. Meestal zijn bacteriën die zich op de tong hebben genesteld de oorzaak. Daarom moet je tijdens het poetsen van je tanden ook altijd je tong meepoetsen. Er bestaan in de apotheek ook speciale tongschrapers, maar borstelen is even goed. Ook de mond spoelen met appelazijn helpt, omdat dit de bacteriën doodt. Opgelet de azijn niet inslikken! Er bestaan ook speciale mondwaters op basis van alcohol, maar dat is toch niet aan te bevelen omdat de alcohol de mondslijmvliezen uitdroogt.

Dagelijks verschillende keren de tanden poetsen is uiteraard ook van essentieel belang.

Gepubliceerd in Tip van de dag

In Limburg is de bloesemmaand gestart. Een periode boordevol fruitige activiteiten en een toeristische topmaand voor Haspengouw. Jaarlijks zakken duizenden toeristen af naar het zuiden van Limburg om de bloesemzeeën te voet of van op de fiets te bewonderen. Met een handige online fruitkalender bundelt Toerisme Limburg opnieuw alle rondleidingen, fruitterrassen, nocturnes, plukdagen, fiets- en wandeltochten.

“Er zijn maar een paar plekken ter wereld waar de bloesems zo massaal voorkomen. Logisch dus dat dit natuurfenomeen jaarlijks zoveel kijklustigen lokt,” aldus Igor Philtjens, gedeputeerde van Toerisme van Limburg.

Wanneer de bloesems precies ontluiken, hangt natuurlijk af van het weer. Hoe meer zon, hoe sneller de prachtige kleuren de kop opsteken. Dat weerhoudt de fruitsteek er niet van om al in actie te schieten. Fruitbedrijven, veilingen en wijndomeinen openen de deuren voor rondleidingen, proeverijen, muziek en animatie. ’s Avonds vinden er feeërieke nocturnes plaats met wandelingen tussen vuurpotten in de boomgaarden. Tijdens plukdagen pluk je zelf je fruit bij de telers. Er zijn ook thematische fietstochten, wandelingen, rondritten met bussen en groene wagentjes, picknicks en natuurlijk … streekproductenwinkels.

Online kalender en tips

Toerisme Limburg helpt de toeristen en Limburgers om hun weg te vinden in de tientallen activiteiten. Er is een handige online fruitkalender die geraadpleegd kan worden op www.toerismelimburg.be/fruitkalender. De bloesem- en oogstbrochure ‘Dit noemen wij Lentefeest’ werd verspreid op 265.000 exemplaren in heel Vlaanderen en zit boordevol tips en activiteiten voor een uitstapje in Limburg. De bijkomende 12.000 exemplaren worden nog verdeeld via de toeristische infokantoren in Haspengouw. Natuurlijk is er ook nog de Fietskaart ‘van bloesem tot oogst’ die zes fruitige fietslussen bundelt.

Nieuw! Welkomstborden

Nieuw zijn de toeristische welkomstborden die met steun van LEADER geplaatst zijn aan de fruitlocaties die regelmatig fruitactiviteiten organiseren. “Via deze duurzame welkomstborden creëren we een permanente herkenbaarheid van de fruitlocaties en dragen we bij tot de aankleding van Haspengouw als fruitregio. De toerist ziet onmiddellijk welke fruitlocaties meedoen aan het toeristische programma,” aldus Igor Philtjens. 

Het bord verschaft basisinformatie op momenten dat er geen toeristische activiteiten plaatsvinden of wanneer de fruitteler niet aanwezig is. Bovendien kan men via het bord ook tijdelijke activiteiten aankondigen. Dit motiveert de voorbijfietsende of wandelende toerist, maar ook de Limburgers zelf, om even binnen te stappen en een kijkje te nemen achter de schermen. 

Vaste fruitlocaties 

In totaal werken er 12 fruitbedrijven vast mee tijdens de bloesem- en oogstmaanden april en september. De deelnemende bedrijven zijn BelOrta site, Groven-Nouwen, Jansen-Drossin en Neven-Mundus in Borgloon, Regalys, Bex en Jorishoeve in Gingelom, de Belgische Fruitveiling, Veiling Haspengouw, Domein Truilingen, Jacobs en de Tuinbouwschool in Sint-Truiden.

Limburg Dichtbij Gastvrij

Met de bloesems en een hele aprilmaand bloesem- en fruitactiviteiten trapt Limburg het toeristische hoogseizoen in Vlaanderen af. De fruitbedrijven, infokantoren, fietscafés, attracties en logiesuitbaters zijn klaar om de vele dag- en verblijfstoeristen te ontvangen. De paasvakantie was een eerste hoogtepunt in het toeristische jaar. Ontdek het volledige aanbod en de Limburg Vakantiegids 2015, die alles bundelt op www.toerismelimburg.be

Gepubliceerd in Toerisme

We hebben al een paar dagen een voorschot op de zomer gehad en hopelijk krijgen we binnenkort de volle laag, maar dat heeft zo ook zijn nadelen. Vooral wie langdurig in de auto moet zitten of binnenkort op vakantie vertrekt, is gelukkig als hij een goede airco in de auto heeft. Maar daar kan ook misbruik van gemaakt worden waar je beslist de nadelige gevolgen van krijgt.

Zo mag je het temperatuurverschil tussen de buitenwereld en in de auto nooit meer dan vijf graden verschil laten hebben. De koeling mag als je in de auto stapt slechts langzaam opgedreven worden. Vooral ouderen en kinderen moeten voorzichtig zijn met betrekking tot de temperatuurshock. Als ze plots van een koele auto in de hitte buiten de auto belanden, kunnen ze een shock krijgen: bloeddruk stijgt, het hartritme verhoogt omdat het lichaam probeert het temperatuurverschil op een natuurlijke manier te compenseren.

Wat je beslist ook niet mag vergeten is dat de meeste airco’s in de wagen ook vocht aan de lucht onttrekken. je ziet dat als een auto stilstaat, dan lekt die onderaan water. Dat is condensvocht dat naar buiten geleid wordt. Maar daardoor is de luchtvochtigheid in de auto ook meestal te laag. Op tijd drinken is van groot belang: voor de gezondheid, de bloeddruk, de nieren, de bloedsomloop, de ogen en de aandacht.

Gepubliceerd in Tip van de dag

Mooie schoenen en een mooie gordel zijn het belangrijkste voor je figuur om er aantrekkelijk en op zijn voordeligst uit te zien. Verzorgde schoenen zijn echt wel belangrijk. Maar de schoonheid ervan kan snel verminderen als je de schoenveters niet dicht krijgt, of als die uitgerafeld op je schoenen blijven hangen. Je kan je ’s morgens trouwens ook te pletter ergeren als je de veters niet in de gaatjes krijgt, omdat ze weigeren naar binnen te glippen door de uitgerafelde punten. Stel dat je dit ook op vakantie overkomt dan is dat een klein drama, want niet op elk hoek van de straat in een vreemde stad vind je een schoenlapper of een winkel met accessoires en veters die dan nog lang genoeg moeten zijn en bij je schoenen passen.

Daarom hebben we hier een reddende tip die je in geval van nood perfect kan toepassen.

Stel dat je veters uitgerafeld zijn, neem dan wat nagellak en doop de uiteinden van je veters daarin. Heb je dat niet bij de hand, dan kan je ook je toevlucht nemen tot kaarsvet. Een kaars laten druppelen en daar je schoonveters in rollen en dan het overtollige vet terwijl het nog zacht is, afstrijken en de veter wat rollen.

Op die manier ben je gered en zal het er ’s morgens minder hectisch aan toe gaan.

Gepubliceerd in Tip van de dag

Je wil er graag mooi uitzien, er op je voordeligst voorkomen? Dat kan natuurlijk, door gezond te leven, niet te roken, goed voedsel te gebruiken met veel fruit en groenten, geregeld aan sport te doen, buiten te komen en een goed humeur na te streven en in vrede te leven met je omgeving.

Daar kan altijd nog een ietsje bij: mooie en goede make-up. We hebben gisteren gezien hoe je die best kan aanbrengen, maar het is belangrijk ook een paar waarschuwingen te geven.

Zo is het erg belangrijk dat je make-up altijd met schone, propere handen gebruikt en toepast. Vieze vingers brengen besmet materiaal over in crèmes en poederdozen. Dus vooraleer je met de make-up begint: altijd eerst handen grondig wassen, met water en zeep.

Nog iets wat je nooit ofte nimmer moet doen: de cosmetica van je vriendinnen gebruiken of die zelf laten gebruiken. Je weet nooit op welke wijze het product is behandeld en of er geen ziektekiemen in aanwezig zijn. Bovendien bevat de huid ook onzuiverheden en als die van jezelf komen kan je er best tegen bestand zijn, maar als iemand anders onzuiverheden in je cosmetica heeft binnengebracht kan dat tot nare resultaten leiden. Niet doen: cosmetica is net als een tandenborstel iets heel persoonlijk en jij alleen moet daar gebruik van maken. Niemand anders!

Gepubliceerd in Tip van de dag

Je denkt: gauw een poedertje opstuiven en wat rouge aanbrengen en het is voor mekaar... Vergeet het! Misschien kan het uitzicht wel lukken, maar dat betwijfelen we toch als het zo snel moet gaan. Maar in elk geval moet je er op letten dat je geen schade toebrengt aan je huid, want dan is de schoonheid vanzelf ver te zoeken. En dat kan toch niet de bedoeling zijn van make-up.

Zo moet je absoluut een aantal dingen vermijden als je de make-up volledig tot zijn recht wil laten komen:

- Je moet altijd eerst de huid grondig reinigen. Je kan een huidreiniger gebruiken, maar best van al is water en zeep. Eindig met koud water.

- Nadien breng je een vochtinbrenger aan. Die moet je zeker een half uurtje van tevoren aanbrengen, zodat die voldoende door de huid kan worden opgenomen.

Vervang regelmatig sponsjes, borsteltjes, spatels en crèmes en zit nooit met vieze vingers of handen in je cosmeticapotjes.

- ’s Avonds voor het slapen gaan moet je ook altijd de huid reinigen. Het is niet verstandig om met de make-up te gaan slapen. Op den duur raken de poriën verstopt en vervuild en worden ze groter en lelijk.

Een reine huid is een gezonde huid en dat wordt uiteindelijk een mooie huid.

Gepubliceerd in Tip van de dag

De eerste mooie dagen zijn een feit en dus lonken de wandelingen in bos, heide, weiden, kortom de wijde natuur met al zijn schoonheid en ontspanning. Maar ook de gevaren zijn er en die moet je niet uitnodigen, die komen vanzelf. Een van die gevaren zijn de teken. Je mag niet vergeten dat bijna een kwart van de teken besmet is met de bacterie Borelia en die kunnen de ziekte van Lyme veroorzaken. Je mag stellen dat in Nederland en België samen per jaar ongeveer 2 miljoen mensen door een teek gebeten worden. Tien à vijftien percent daarvan loopt dus gevaar en met de ziekte van Lyme valt niet te spotten. Deze infectieziekte wordt veroorzaakt doordat de teek (een onooglijk klein spinachtig diertje) zijn inhoud leegspuit in de bloedbaan van het slachtoffer. Dat kunnen ook huisdieren zijn, koeien, maar ook mensen. Na een wandeling moet je dus ook je hond controleren als die mee op stap was. De bacterie kan niet enkel vermoeidheid, koorts enz veroorzaken, maar ook een zenuwziekte en gewrichtsklachten die niet meer weg te krijgen zijn, tenzij je er in een vroeg stadium bij bent. Dan kan antibiotica meteen helpen en voorkomen dat de ziekte zich manifesteert en chronisch wordt. Best van al kan je tekenbeten voorkomen door zo weinig mogelijk met blote benen in de natuur te gaan wandelen: lange broek(geen rok) lange mouwen en een hoofddeksel.

Neem op wandelingen altijd een tekentang mee, want het is geen goed idee de teek met een brandende sigaret te verjagen of los te knijpen met je vingers, dan spuit ze haar schadelijke inhoud leeg in je bloedbaan. Hoe herken je een tekenbeet: rode rand die elke dag groter wordt en later verschijnt ook een witte rand. Altijd naar de dokter, om zeker te zijn!

Gepubliceerd in Tip van de dag

Je ziet ze over de daken rennen, je hoort ze vooral ’s nachts in de tuin, op het dak, bij de buren. Van zodra de dagen beginnen te lengen wordt het kattensignaal gegeven. Katten zijn weer krols. Er is geen houden aan, dat is de natuur. Ze willen naar buiten, soms ziet het baasje het troeteldier in geen dagen om dan drie tot vier dagen later weer half gehavend op te duiken. Mevrouw en mijnheer de kat zijn op stap geweest.

Een kat kan al heel vroeg krols worden: vanaf de leeftijd van tien maanden ongeveer en ze kan die bezigheid zelfs een paar keer per jaar herhalen. Hou er als kattenbaas rekening mee dat de poes met een paar cadeautjes naar huis kan komen.

In het voorjaar ondervindt de kat een bijzonder sterke hormonale stimulatie. Dan is de krolsheid ook het sterkst. Een drietal weken later kan ze weer op jacht gaan want er is geen houden aan. Een gesteriliseerde kat heeft daar minder last van, maar zal toch ook de drang van de natuur niet helemaal kunnen weerstaan. Ze kan evenwel geen “cadeautjes” meer meebrengen.

Wat staat er te doen?

Niet veel. je kan alleen maar afwachten. Die krolsheid duurt meestal een tiental dagen en is dan weer weg. Siamese katten zijn als het ware het hele jaar door krols. Die beestjes kan je dus maar best goed in de gaten houden.

Een bezoekje aan de dierenarts is misschien wel een verstandige maatregel.

Gepubliceerd in Tip van de dag
Pagina 1 van 3