Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Item gefilterd op datum: juni 2012

Het gebeurt natuurlijk af en toe dat je in een situatie komt waarbij je dringend een bepaald product nodig hebt en het maar niet kan vinden, of dat de winkels dicht zijn. Zo gebeurt het bijvoorbeeld dat je op vakantie dringend lijm nodig hebt, terwijl je die niet hebt, zoals bijvoorbeeld een postzegel die je moet lijmen, terwijl de kleefstof verdwenen is, of dat je op reis iets moet herstellen met lijm en er geen te vinden is. Een heel eenvoudig trucje lost jouw probleem op: neem kleurloze nagellak en... alles lijmt als was het aan elkaar geschroefd.

nagelak kleurloos

Geen lijm bij de hand... wij hebben een oplossing voor jou.

Gepubliceerd in Tip van de dag

De zomer is er, of zou er eigenlijk moeten zijn. Af en toe krijgen we dan toch een streepje zon te zien, af en toe een paar weken dat we van de zon kunnen dromen, vandaar dat velen bij het begin van de zomervakantie naar het zuiden zijn getrokken, om toch hun abonnement op de nodige dosis zon niet te missen. Maar wat gebeurt er? Ze gooien zich met zoveel enthousiasme voor de zon dat ze ’s avonds met een kanjer van een zonnebrand opgescheept zitten. Op dat ogenblik zijn de apotheken natuurlijk dicht en jij zit met de pijn en de ellende. Geen nood er is een aloud huismiddeltje dat doeltreffend en natuurlijk werkt.
Neem kwark uit de koelkast en smeer dit dik op de verbrande huid. Laat het opdrogen en verwijder pas nadien. Je zal zien dat de hitte en het trekken van de huid spoedig verdwijnt en dat de huid ’s anderendaags mooi genezen is.

verbrand 365x243

 

Zonnebrand? Dan heb je beslist een natuurlijk medicijn in je koelkast staan.

Gepubliceerd in Tip van de dag

Je kan niet elke dag naar de groentewinkel hollen en je kan ook niet altijd elk bezoek of elke verrassing voorzien als je een schoteltje moet klaar maken waarbij peterselie erg welkom of lekker zou zijn. Daarom is het prettig voor elke gelegenheid peterselie in huis te hebben. Maar zelfs als je dat in de koelkast bewaart, gebeurt het gemakkelijk dat peterselie verslenst en minder goed bruikbaar wordt. De versheid is verdwenen. Daar hebben wij een trucje voor: voortaan moet je de verse peterselie meteen in een bokaal doen die je luchtdicht kan afsluiten, zoals die waarin je jam of confituur maakt. Zet die pot nu in de koelkast. Op die manier blijft hij gesloten voor invloeden van andere geurtjes en luchtjes van andere producten in de koelkast.

peterselie4

Altijd verse peterselie in huis, dankzij ons tipje.

Gepubliceerd in Tip van de dag

Niets gaat boven een echte natuurspons. Maar ze kan heel snel brokkelig worden, vooral als je met sterke detergenten of alkalische oplossingen werkt zoals ammonia. Daar hebben we wat op gevonden, want oude en afgeleefde sponzen kan je heel snel weer opknappen. Leg de spons een nachtje in een zoutoplossing van water en zout in de verhouding 1/1. ’s Anderendaags moet je ze in zuiver water uitspoelen en hop... je hebt weer de beschikking over haast nieuwe sponzen.

104 Plantaardige spons 400

Oude sponzen worden in een nachtje weer als nieuw.

Gepubliceerd in Tip van de dag

Tomaten zijn lekker en ze passen in haast alle gerechten. Maar ben jij ook zo boos op tomaten als je ze van hun jasje moet ontdoen? Het kan een heel lastig karwei worden als je moet proberen om ze geschild of gepeld te krijgen. Toch is er een heel simpele methode die doeltreffend en snel werkt. Ontdoe om te beginnen de tomaat van het groene steeltje of de groene kern. Aan de bovenkant van de tomaat moet je nu een kruis heel licht insnijden. Doop nu de tomaat voor een ogenblik in gekookt water. Hou nadien de tomaat onder koud water om ze te laten schrikken. Nu kun je de tomaat zonder problemen in een oogwenk pellen.

 

 

 

alt

 

Een tomaat pellen wordt voortaan kinderspel.

 

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

We weten het, je bent een heel zorgzaam vrouwtje en je kan niet verdragen dat ergens in je woning stofnesten zitten. Je gaat dan ook geregeld aan de slag met stofvod en zeemvel, zodat je huis er als gelikt bijligt. Er is echter één probleem dat blijkbaar in eeuwigheid niet op te lossen is: hoe reinig je in ’s hemelsnaam de afstandsbediening van video of televisie, zonder dat het apparaat stuk gaat? Velen hebben het al geprobeerd met water en detergent, maar niet zelden is het gevolg daarvan dat het toestel defect raakt onder invloed van water. Daarom is onze tip net op tijd gekomen, als door de hemel gezonden. Reinig de tussenruimten tussen de toetsen van de afstandsbediening gewoon met een wattenstaafje dat je in parfum hebt gedrenkt. Het ruikt niet enkel heerlijk, maar het reinigt bovendien perfect en zonder kans op schade. Er blijven ook geen vochtige plekken achter zoals dat met water het geval is. Je woning is nu proper en schoon tot in de kleinste details.

afstandbedieningen

Afstandsbediening reinigen: voortaan kan het zonder risico.

Gepubliceerd in Tip van de dag

Er bestaan in de handel allerlei dure chemische spullen om kranen te ontkalken, ketels weer te laten glanzen, apparaten van kalk te ontdoen. Dat is evenwel nergens voor nodig en sommige van die producten zijn trouwens niet zonder gevaar. Er bestaan heel eenvoudige middelen die even doeltreffend zijn, haast niets kosten en gemakkelijk en veilig kunnen worden toegepast. Je moet gewoon de kraan of het toestel omwikkelen met een doek of handdoek die je eerst in azijn en citroenzuur hebt gedoopt. Laat het geheel een nachtje ter plekke. ’s Anderendaags neem je de wikkel weg en spoel alles af met warm water. Je kranen glanzen weer als nooit tevoren.

azijn5

Je kranen zullen weer glanzen als waren ze nieuw, want alle kalkaanslag is verdwenen.

Gepubliceerd in Tip van de dag

Velen denken dat het niet mogelijk is en het is inderdaad waar dat het een delicate onderneming is, maar toch is het mogelijk om zonder problemen en met goede resultaten je bloesjes of andere kleding in natuurzijde zelf te wassen en te strijken. Je moet de kleding binnenste buiten keren en in handwarm water met de hand en met een zacht wasmiddel wassen. Alles goed uitspoelen en geen wasverzachter gebruiken, want dat maakt de zijde dof. Het kledingstuk mag slechts lichtjes worden uitgewrongen. Hang het nu op een kapstok of een standaard om de vorm te behouden. Nu kan je het nog lichtjes vochtige kledingstuk binnenste buiten strijken met een strijkijzer waarop je de temperatuur voor zijde hebt ingesteld. Op die manier bespaar je natuurlijk een bom geld en zal je nog heel tevreden zijn van het resultaat en vooral van het feit dat je het zelf hebt kunnen klaar spelen.

silk stretch satin

Zelf je natuurzijden kleding wassen en strijken zonder risico? Het kan!

Gepubliceerd in Tip van de dag

Niets is prettiger dan je na het bad af te drogen met een zijdezachte geurende handdoek. Niets is vervelender dan je na het bad te moeten afdrogen met een hard geworden, stijve handdoek. Betekent zulks dat je alle oudere en hard geworden handdoeken moet weggooien? Helemaal niet, want we hebben hier een prima trucje voor jullie. Als je eenvoudig die harde handdoeken een nachtje in azijnwater laat liggen en ze nadien weer wast, zullen ze als nieuw aanvoelen en wordt baden weer een echt plezier.

badhanddoek

Hard geworden badhanddoeken kan je in één nachtje weer als nieuw omtoveren.

Gepubliceerd in Tip van de dag

Ben je ook een koffiedrinker? Zoek jij ook naar het ideale recept om lekkere koffie te zetten? Heb je ook graag een milde koffie die toch niet bitter smaakt? Dan hebben wij een ideaal recept voor U gevonden. Als je al die kwaliteiten verenigd wil zien in je kop koffie, dan moet je voortaan eerst een snuifje zout in de filter strooien, vooraleer je er koffie in doet. Je zal versteld staan van de smaak. Nog nooit heb je je zo gelukkig gevoeld bij het drinken van je geliefkoosde drank.

koffie cafeine en migraine

Koffie smaakt milder en toch pittiger dankzij ons trucje.

Gepubliceerd in Tip van de dag

Heb je slaapproblemen? Gebeurt het wel meer dat je het moeilijk krijgt om de slaap te vatten? Je kan natuurlijk allerlei trucs bedenken, van schaapjes tellen, tot sterke slaapmiddelen nemen, maar vooral dat laatste is nergens voor nodig. Want er bestaan eenvoudige trucjes uit de natuur om gemakkelijker te kunnen inslapen. Zo zijn bepaalde etherische oliën slaapverwekkend. Daartoe behoren o.a. rozenolie en oranjebloesemolie. Je kan toch geen uur met zo’n flesje onder de neus hangen tot je inslaapt... Ook niet nodig, want er is een heel simpel trucje. Doe wat rozenolie en wat oranjebloesemolie op een propje watten en leg dit op het hoofdkussen. Je zal de tijd niet hebben om de schaapjes te tellen, want tegen dat je begonnen bent, slaap je als een roos.

 

 

 

 

alt

 

Etherische olie bevordert de slaap. Dankzij ons tipje kun je dat voortaan toepassen.

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

Niets heerlijker dan een warme douche gevolgd door een koele afronding. Vooral als de zomer heerlijk warm en zwoel is, hoewel we daar misschien nog een paar dagen (hopelijk geen weken) moeten op wachten. Maar als je de douche veel gebruikt, is het onvermijdelijk dat vuil, zeepresten en haartjes de afvoer geregeld gaan verstoppen. Natuurlijk kan je voortdurend gaan peuteren en de restjes er proberen uit te halen, of met een speciaal ontstoppingsmiddel aan de gang gaan. Maar het is beter het verstoppen van de afvoer te voorkomen. Dat kan door ons tipje: snij uit vliegengaas van een oude hor een rondje uit, net ter grootte van de opening van de afvoer, zodat het er mooi in past. Ofwel kan je het even goed uit een netje snijden waar fruit in wordt verpakt. Op die manier heb je nooit nog een verstopte afvoer in je badkamer, want je kan het vuil er zo van afrapen.

 

 

 

 

alt

 

Geen verstopte afvoerbuizen meer in je douche, dankzij ons trucje.

Gepubliceerd in Tip van de dag

Je kent dat wel: je moet naar een feestje, of naar een vergadering en je wil er op en top knap en verzorgd uitzien. Daar hoort natuurlijk een goede nagelverzorging bij. Maar als je zoiets haastig moet doen, dan zijn er altijd onnauwkeurigheden. Daarom kan je het beter van tevoren doen, maar er tegelijk voor zorgen dat je nagellak langer houdt. Dat kan! Als je je nagellak eerst in de koelkast zet en die dan pas opbrengt, zal de nagellak niet enkel sneller drogen, maar ook veel langer houden. Het haast- en spoedwerk vooraleer je naar een feestje moet, is daarmee voorgoed voorbij.
alt

 

 

Je nagellak houdt langer en droogt sneller als je ons trucje toepast.

 

Gepubliceerd in Tip van de dag

Niets leuker en meer ontspannen dan een heerlijk warm bad. Maar vind jij dat ook zo vervelend dat je je eigen schoonheid niet meer in de spiegels kan bewonderen, omdat die aandampen van zodra je de warmwaterkraan open draait. Je mag dan meteen met handdoeken gaan wrijven of beginnen zemen en een ruitentrekkertje bij het bad leggen, maar in een mum van tijd is de spiegel weer aangedampt. Daar hebben we wat op gevonden. Als je voortaan bij het laten vollopen van je bad eerst begint met wat koud water te laten lopen in bad en pas nadien de heetwaterkraan open draait, blijven je spiegels helder en schoon en kan je jezelf bewonderen in alle opzichten.

 

alt

 

 

Geen aangedampte spiegels meer in je badkamer.

 

 

Gepubliceerd in Tip van de dag
Pagina 1 van 2