Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Item gefilterd op datum: december 2012

De shop hysterie begint stilaan weer naar een hoogtepunt te groeien. Iedereen zoekt naar een leuk kadootje voor een van zijn geliefden. Helaas weten scammers, oftewel personen die aan uw persoonlijke en bankgegevens willen komen, dit ook. Alle navraag en mails van uw bank of een andere bank verwijdert u best zonder ze te openen. Bankberichten krijg je binnen je bankmodule en NOOIT via mail.

Online koopjes doen vergt ook enige voorzichtigheid!
Gebruik een browser die UP TO DATE is. Onder andere  Internet Explorer 9 en Internet Explorer 10 (enkel voor Windows 8) hebben de SmartScreen filter ingebouwd. SmartScreen voorkomt dat gehackte webshops of malafide shops met buitengewone aanbiedingen die te mooi om waar te zijn uw login gegevens en wachtwoorden van uw computer uitlezen.
Gebruik  sterke paswoorden voor online shops en kleef uw paswoorden niet lukraak ergens op uw bureau. Een sterk paswoord bestaat uit MINSTENS 8 tekens met een mix van letters, hoofdletters,cijfers en speciale tekens. Best gebruikt u ook NIET overal het zelfde paswoord.  Als u wilt weten of uw huidige paswoord sterk genoeg is controleert u dit best even hier :
https://www.microsoft.com/nl-nl/security/pc-security/password-checker.aspx

Met uw smartphone kunt u overal terecht. Hoed u (zeker in het buitenland) voor publieke WIFI! In veel gevallen is dit opgezet door hackers. Het surfen gaat wat traag en bij aanmelding wordt uw smartphone gecontroleerd op beveiligingslekken. Eens zo’n lek gevonden leest de hacker alle gegevens van uw telefoon uit. Login en paswoorden die u als geheugensteuntje in uw contacten hebt geplaatst en ook de shops die u bezocht hebt. Moet ik u de volgende stap vertellen. Best kiest u verbinding via UW eigen provider of betaalt u enkele euro’s. Zo voorkomt u veel problemen.


Als u deze nuttige tips in gedachten houdt en toepast, wordt u naar alle waarschijnlijkheid weerhouden van een financiële nachtmerrie NA de feesten.

Bron: Danny Zeegers  www.computertaal.info 

Gepubliceerd in Multimedia