Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Online shoppen – hoed u voor de nachtmerrie NA kerstmis!

De shop hysterie begint stilaan weer naar een hoogtepunt te groeien. Iedereen zoekt naar een leuk kadootje voor een van zijn geliefden. Helaas weten scammers, oftewel personen die aan uw persoonlijke en bankgegevens willen komen, dit ook. Alle navraag en mails van uw bank of een andere bank verwijdert u best zonder ze te openen. Bankberichten krijg je binnen je bankmodule en NOOIT via mail.

Online koopjes doen vergt ook enige voorzichtigheid!
Gebruik een browser die UP TO DATE is. Onder andere  Internet Explorer 9 en Internet Explorer 10 (enkel voor Windows 8) hebben de SmartScreen filter ingebouwd. SmartScreen voorkomt dat gehackte webshops of malafide shops met buitengewone aanbiedingen die te mooi om waar te zijn uw login gegevens en wachtwoorden van uw computer uitlezen.
Gebruik  sterke paswoorden voor online shops en kleef uw paswoorden niet lukraak ergens op uw bureau. Een sterk paswoord bestaat uit MINSTENS 8 tekens met een mix van letters, hoofdletters,cijfers en speciale tekens. Best gebruikt u ook NIET overal het zelfde paswoord.  Als u wilt weten of uw huidige paswoord sterk genoeg is controleert u dit best even hier :
https://www.microsoft.com/nl-nl/security/pc-security/password-checker.aspx

Met uw smartphone kunt u overal terecht. Hoed u (zeker in het buitenland) voor publieke WIFI! In veel gevallen is dit opgezet door hackers. Het surfen gaat wat traag en bij aanmelding wordt uw smartphone gecontroleerd op beveiligingslekken. Eens zo’n lek gevonden leest de hacker alle gegevens van uw telefoon uit. Login en paswoorden die u als geheugensteuntje in uw contacten hebt geplaatst en ook de shops die u bezocht hebt. Moet ik u de volgende stap vertellen. Best kiest u verbinding via UW eigen provider of betaalt u enkele euro’s. Zo voorkomt u veel problemen.


Als u deze nuttige tips in gedachten houdt en toepast, wordt u naar alle waarschijnlijkheid weerhouden van een financiële nachtmerrie NA de feesten.

Bron: Danny Zeegers  www.computertaal.info