Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Suiker doet je sneller verouderen, stevia niet

 

We willen allemaal graag jong blijven en er vooral ook jong blijven uitzien. Het wonderpoeder is nog lang niet uitgevonden en dus zullen we ons moeten behelpen met wat de wetenschap ons aanreikt.

Zo is het duidelijk dat de zon en vooral ook de zonnebank sneller doen verouderen: de huid droogt uit, de elastine breekt en dus komen sneller rimpels de huid ontsieren. Ook te weinig water drinken versnelt het verouderingsproces, doordat de huid dehydrateert. Alcohol en veel koffie hebben hetzelfde nadelig effect. En met stip op één: roken. Tabaksrook heeft een erg negatieve invloed op de huid en vooral ook de ogen. Maar rimpels rond de mond en de neus zijn doorgaans veroorzaakt door roken.

En een product waarvan je het niet zou verwachten en dat je dagelijks vaak met te grote hoeveelheden inneemt, is eveneens verantwoordelijk voor snellere veroudering: suiker.

Suiker is verantwoordelijk voor obesitas, mini-ontstekingen ter hoogte van de bloedvaten, maar het maakt ook de huid dof en versnelt rimpelvorming.

Suiker is voor meer onheil verantwoordelijk dan enkel maar rimpels, want het heeft het ook op hart- en bloedvaten en het celmetabolisme gemunt. Laten staan dus en maximum 10 percent, of liever geen suiker als zoetstof gebruiken, dat is verstandigst.

We hebben onze voorliefde voor zoetigheid aan onze genen te danken en dus moeten we op zoek naar een middel dat wel zoet smaakt, maar niet dik maakt en ons niet sneller laat verouderen.

Stop het zoeken, want dat middel is al gevonden: STEVIA.

De steviolglycosiden hebben een 200 maal grotere zoetkracht dan suiker, brengen geen calorieën aan, veroorzaken geen ontstekingen en obesitas en laten de cellen ongemoeid.

Daarom is dit prima tip: gebruik de zoetkracht van STEVABELL: een ideaal product dat uitgebalanceerd werd om met hetzelfde volume, dezelfde zoetkracht te verkrijgen als suiker. Je kan je recepten gewoon bewaren, maar in de plaats van suiker gebruik je Stevabell.

Er bestaat een mooi boekje met recepten op basis van Stevabell dat je GRATIS kan aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je kan Stevabell bestellen in apotheken met CNK nr 2950 - 988 en de betere natuurwinkels, maar ook via www.almed.be