Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Nieuwe campagne rond bierbeleving in de Westhoek

‘Tournée locale’ plaatst de authenticiteit van de streek in de kijker Het provin...

Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Maak zelf je luchtverfrisser voor je woning

Ben je de synthetische geurtjes om je huis van een fris parfum te voorzien ook beu? Dan kan je zelf een gezonde en natuurlijke variant maken die echt lang meegaat. Ben je de synthetische geurtjes om je huis van een fris parfum te voorzien ook beu? Dan kan je zelf een gezonde en natuurlijke variant maken die echt lang meegaat.

 

Heb je er ook genoeg van dat je huis geurt naar synthetische luchtverfrissers, naar geurkaarsen en brandende stokjes om andere nare luchtjes te maskeren?

Dan hebben we goed nieuws voor jullie want je kan op een eenvoudige manier toch een lekker geurtje in je huis toveren zonder dat er nare chemische bijluchtjes zijn of dat je te maken krijgt met synthetische luchtjes die niet altijd goed zijn voor de gezondheid.

Kies om te beginnen je favoriete etherische olie. Dat kan lavendel, kaneel, oranje, citrus, eucalyptus of tea tree zijn. Maar er zijn wel meerdere geuren zoals meiklokjes en viooltjes of rozen die het ook goed doen. Let wel even op de prijs want ze zijn niet allemaal even goedkoop, of duur.

Neem een druppelteller en druppel nu één drupje van je favoriete geur op de filter in je luchtverversingssysteem, of in het water van de luchtbevochtiger. Op die manier wordt wekenlang een lekker geurtje in je huis verspreid zonder dat je last krijgt met nevenwerkingen van synthetische producten. Zo’n drupje van etherische olie blijft echt wekenlang zijn geur verspreiden, dus eigenlijk is dat geen al te dure oplossing, maar wel gezonder, lekkerder en aangenamer.