Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Exclusieve picknicks in kastelen en abdijen van het Brugse Ommeland

In vier kasteelparken en abdijtuinen kan je binnenkort exclusief genieten van een picknick. Een hoev...

“Beleef de koers” met Westtoer

West-Vlaanderen is fietsprovincie bij uitstek Bij de start van het wielerseizoen presenteerde het p...

Item gefilterd op datum: maart 2016

TAL VAN NIEUWIGHEDEN IN LIMBURG VAKANTIEGIDS 2016

Er is een nieuwe Vakantiegids voor Limburg uit. De Limburg Vakantiegids 2016 biedt 300 pagina’s inspiratie over de toeristische toppers van Belgisch Limburg, van fietsroutes en erfgoed tot logeeradressen. Nieuw dit jaar zijn de extra focus op kindvriendelijke attracties, zoek- en doepagina’s, smartphonefilmpjes via Layar en gastronomische tips van Gault&Millau.

De reisgids is gratis online te bestellen en te doorbladeren via www.toerismelimburg.be. Hij is ook verkrijgbaar bij alle infokantoren, logies en attracties in Limburg.

Gebruiksvriendelijke reisgids

Cover LVG 3DEen gebruiksvriendelijke reisgids dat is de nieuwe editie van de Limburg Vakantiegids, een gratis belevingsgids over het rijke toeristische aanbod in de provincie. In de tien regio’s die aan bod komen vind je zowel info over het landschap, ontspannen en ravotten, cultuur, snoepen en shoppen als over gastvrij overnachten. 
Dat maakt dit boek tot dé onmisbare leidraad voor wie in Limburg op stap wil, zij het voor een dagtrip of een hele vakantieweek.

Kinderen meer dan ooit koning

Nieuw dit jaar is de focus op  attracties voor kinderen, want Limburg draagt kindvriendelijkheid hoog in het vaandel. Met de KIDS-icoontjes zie je in één oogopslag wat voor kinderen interessant is, zoals musea, pretparken, zwembaden en gezinsvriendelijke wandeltochten. Ook de zoek- en doepagina’s van de jonge illustrator Jenny Stieglitz vormen een schat aan ontdekkingen, gemaakt op maat van het jonge volkje. Met de korting bonnen van de LimburgPAS geniet je bovendien van tal van voordelen voor dagattracties in Limburg, zoals 25% korting bij Aqua Mundo Center Parcs Erperheide & De Vossemeren.

Filmpjes met de Layar-app


Ook nieuw is de extra beleving die de gids biedt via de Layar-app. Door met je smartphone slimme foto’s te scannen, krijg je automatisch op je toestel een leuk en informatief filmpje te zien over een streek of attractie. Toerisme Limburg is trouwens bijzonder actief op app-gebied. Je vindt in de gids dan ook heel wat uitleg over de Fietsparadijs Limburg-app, Mijnverhaal-app en Bloesem & Oogst-app.

Gastronomische tips om van te smullen

Lekker eten behoort tot de onmisbare ingrediënten van een geslaagde vakantie. Daarom selecteerde het gerenommeerde Gault&Millau speciaal voor de Limburg Vakantiegids per regio één culinaire tip met een toeristische meerwaarde. Zoals Vivendum in Dilsen-Stokkem, waar chefkok Alex Clevers zijn gasten verwent met lokale producten en zijn terras bekroond zag tot het mooiste van België en Luxemburg.

PRAKTISCH

De Limburg Vakantiegids ‘De vier seizoenen van Limburg’ is gratis online te bestellen en te doorbladeren via www.toerismelimburg.be. Hij is ook gratis verkrijgbaar bij alle infokantoren, logies en attracties in Limburg.

Gepubliceerd in Toerisme