Zes nieuwe tentoonstellingen over 1917 in de Westhoek

Westtoer presenteert ‘1917 Totale Oorlog in Vlaanderen’ Westtoer en zeven gemeenten uit...

Nieuwe route ‘Mijnenslag’ is afsluiter van de WOI-fietsroutes

Westtoer opent twaalfde en laatste 14-18 fietsroute in Heuvelland Naar aanleiding van de 100-jarige...

Exclusieve picknicks in kastelen en abdijen van het Brugse Ommeland

In vier kasteelparken en abdijtuinen kan je binnenkort exclusief genieten van een picknick. Een hoev...

“Beleef de koers” met Westtoer

West-Vlaanderen is fietsprovincie bij uitstek Bij de start van het wielerseizoen presenteerde het p...

Item gefilterd op datum: februari 2016

Beste pretpark van Europa…

In Europa-Park kun je een rondreis maken door 13 verschillende Europese landen. In het voorjaar van 2016 komt daar een 14de land bij: Ierland. Het 'groene eiland' krijgt in Europa-Park maar liefst drie nieuwe familie-attracties, een enorme speelhal en enkele restaurantjes waar typisch Ierse hapjes en drankjes geserveerd worden. Maar er zijn in 2016 nog meer nieuwigheden: in Magic Cinema draait een nieuwe 4D-film. Raceliefhebbers kunnen zich in de Mercedes-Benz-hal vergapen aan heuse Formule 1-bolides. In het nieuwe restaurant "Spices" is het voortaan 'werelds' smullen en in het Nederlandse themagebied kan men nu ook terecht voor poffertjes en frietjes.

Welkom in Ierland

Loop je nu nog van een Spaanse arena via een Zwitsers bergdorpje naar een Italiaans pleintje, in 2016 kun je op een rondreis door Europa ook een bezoek brengen aan het groene Ierland. Tussen Frankrijk en Engeland, op het vroegere terrein van "Kinderwereld" zal in het voorjaar een idyllisch Iers vissersdorpje verrijzen. Vooral kinderen kunnen hier uit hun dak gaan. Naast de bestaande buitenattracties komen er ook drie nieuwe attracties bij: een schommelschip, een kinderachtbaan en een tractorrit. In Ierland komt eveneens een grote overdekte speelhal waar de kleine bezoekers naar hartenlust kunnen spelen en ravotten. De ouders kunnen dan genieten van de typische gerechten van Ierland.

Later in het seizoen zal ook nog een Luxemburg-plein geopend worden. De jaarlijks wisselende tentoonstelling in het stationsgebouw van de 73 meter hoge achtbaan "Silver Star" draait dit jaar om het thema 'Formule 1'. In de hal zullen onder de noemer "Won World" enkele bolides tentoongesteld worden.

'Beeldige' attracties

Ging vorig jaar nog de 4D-film "Tijdcarrousel" in première, dit jaar toont MackMedia alweer een nieuwe film in Magic Cinema. "Happy Family" is de titel van het avontuur waarin de uiterst gewone familie Wünschmann wordt gevolgd tijdens hun uiterst ongewone dag uit in een attractiepark. "Happy Family" en "Tijdcarrousel" worden afwisselend gedraaid. Ook in de kleine Sprookjesbos-bioscoop zal in het voorjaar een nieuwe film spelen. Hoofdrolspeler hier is Ed Euromaus die het opnieuw moet opnemen tegen zijn rivaal, de Nachtkrabb.

Zelf deel uitmaken van een film kan ook tijdens een ritje op een van de twee VR-coasters. In 2016 kan men zowel op de "Alpenexpress" als op de "Pegasus" met behulp van een virtual reality-bril de achtbaan in een andere dimensie beleven. Op de "Alpenexpress VR-Ride" beleef je samen met Ed Euromaus een spannende rit met een op hol geslagen mijnkarretje. Ook de leden van de Happy Family" nemen je op achtbaan Pegasus mee op een enerverende digitale reis.

De gigantische 360-graden-projectie-koepel zal opnieuw tot het aanbod horen. Aan de binnenkant van deze "Traumzeit-Dome" bevindt zich het grootste 'immersive media screen' ter wereld met een oppervlakte van 630 vierkante meter waarop 11 projectoren de film "Beautiful Europe“ tonen. Bezoekers kunnen liggend op kussens ervaren hoe het is om als een vogel over Europa-Park te vliegen, als een vis te zwemmen in de oceaan of als een vlinder te fladderen over Franse velden vol lavendel.

Om het dagje Europa-Park thuis nog eens dunnetjes over te doen wordt binnenkort een tweede casual game gepresenteerd:"Cannon Flight" (voor PC/Mac/iOS-, Android- and Windows-smartphones).

Grenzeloos en grenzenloos genieten

In de 14 Europese themagebieden ziet men niet alleen kenmerkende bouwstijlen uit de verschillende landen, ook kan men er genieten van de typische gerechten uit elk land. Komend seizoen wordt het aanbod verder uitgebreid. Naast de toevoegingen in het nieuwe themagebied, wordt het voormalige "Colonial House" verbouwd tot restaurant "Spices" waar gasten hapjes uit verschillende wereldkeukens voorgeschoteld krijgen. Nederlanders zullen zich met de komst van een poffertjesrestaurant nog meer thuis voelen in het Hollands themagebied. In Holland zal ook nog een frietkraam openen.

Europa-Park opent haar poorten weer op 19 maart 2016. Het zomerseizoen duurt tot en met 6 november. Het park is dagelijks geopend van 9.00 tot 18.00 uur, maar kan op drukkere dagen langer openblijven. De toegangsprijs voor een volwassene bedraagt 44,50 Euro, kinderen (4-11 jaar) betalen 38,50 Euro. Een tweedagenkaart kost 84 resp. 72,50 Euro.

Europa-Park is gelegen in het Zwarte Woud. Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. Op beoordelingssites als Zoover scoort het park hogere cijfers dan de bekende parken en is daarom niet voor niets meerdere malen uitgeroepen tot beste park van Europa. In het park zijn 14 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Verdeeld over deze themagebieden bevinden zich de meer dan 100 (!) attracties en shows. Geen enkel ander attractiepark heeft zo’n groot aanbod. Achtbaanliefhebbers komen er helemaal aan hun trekken. Er staan er maar liefst 13. Voor de bezoekers die het rustiger aan willen doen, staat er dagelijks 23 uur show op het programma. Aan de rand van het park staan 5 bijzondere themahotels. Avontuurlijker overnachten? Dat kan in de ingerichte tipitenten, huifkarren en blokhutten of op de camping. Meer informatie: www.europapark.de.

Gepubliceerd in Toerisme

In Antwerpen en Oostende is de nieuwe film ‘Helden van de Zee’ in première voorgesteld. De film is gebaseerd op de populaire jongerenserie ‘Helden’ op Ketnet en situeert zich helemaal aan de Kust. Het provinciebedrijf Westtoer steunt het initiatief.

In het kader van de film wordt een promotiecampagne voorzien waarin de Kust centraal staat. “De film is een sterke invalshoek om de Kust op originele wijze in de kijker te plaatsen bij een brede doelgroep”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. De film is in de bioscoop te bekijken vanaf 3 februari.

‘Helden van de zee’ is gerealiseerd door het productiehuis Hotel Hungaria, met Westtoer, Ketnet en Kinepolis Film Distribution als partners. Hotel Hungaria is vooral bekend van ‘Dagelijkse Kost’ en de gelijknamige serie ‘Helden’. De vier bekende ‘Helden’ van Ketnet (Dempsey, Maureen, Nico en Sieg) zijn ook de hoofdpersonages in de nieuwe film. Het verhaal speelt zich af aan de Kust en de jongeren beleven er allerlei avonturen. Eén van de acteurs is West-Vlaming Dries Vanhegen die de rol vertolkt van zeebonk Jos.

“Het doet deugd om te werken aan de Kust. De frisse zeelucht doet wonderen. Elke dag hebben we wel iets nieuws ontdekt. We hebben er heerlijke momenten en avonturen beleefd. Het cliché klopt: iedereen heeft jeugdherinnering aan een verblijf aan zee. Die herinneringen werken inspirerend“, aldus regisseur Diederd Esseldeurs.

Voor gezinnen met jonge ‘helden’

Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “De Kust blijft een toeristische bestemming die een breed publiek aanspreekt. Elke Belg kent de Kust. In de rand van de film worden tal van promotionele acties ontwikkeld die de familievriendelijke troeven van de Kust centraal stellen. Bovendien is release goed getimed: de Kust is een bestemming voor de vier seizoenen. De film en de brede communicatie zullen zeker gezinnen met jonge ‘helden’ inspireren om een korte vakantie aan de Kust door te brengen”.

Het project wordt gesteund door het Impulsprogramma Kust.

Gepubliceerd in Toerisme